Un butoi de 7 vedre de țuică, un lighean, peste 200 de oi și doi cai: motivele pentru care foștii soți ajung în instanță

0
Publicat:

Din ce în ce mai multe cupluri ajung la divorț. Unii se prezintă chiar și în fața instanței, întrucât nu ajung la un comun acord cu privire la împărțirea bunurilor.  

Un bucureștean și-a adus fosta soția în instanță pentru inelul de logodnă. Foto: Arhivă
Un bucureștean și-a adus fosta soția în instanță pentru inelul de logodnă. Foto: Arhivă

În ultima jumătate de an, peste 10.000 de cupluri din țara noastră au decis să pună capăt căsniciei. Motivele despărțirii sunt diverse, însă cel mai frecvent invocate sunt infidelitatea, gelozia și violența. 

Deși, în primă fază, partenerii de viață ajung la un consens în ceea ce privește împărțirea bunurilor, aceștia sfârșesc prin a se certa pe diverse obiecte, precum un lighean sau chiar pe veselă. 

„Mărul discordiei” în cazul unui cuplu din Botoșani 

Un lighean, farfurii, fețe de masă, furculițe, cuțite, peste 200 de oi și doi cai - pe acestea s-au certat doi foști soți din Botoșani. Cu toate că au ajuns în instanță, cei doi foști soți au reușit să-și împartă bunurile. Femeia a rămas cu vesela și cu obiectele de uz casnic, în timp ce bărbatului i-au revenit cei doi cai și cele 250 de oi, conform Antena 3 CNN.

Cazul unor foști soți din Argeș 

Deși obiceiul de a da zestre unei femei care urmează să se mărite nu se mai respectă în zilele noastre, aceasta a devenit motiv de ceartă în instanță. O femeie din Curtea de Argeș încearcă să obțină, printr-o hotărâre judecătorească, de la fostul soț zestrea ce i-a fost oferită atunci când s-au căsătorit. La mijloc ar fi vorba de: un butoi de șapte vedre cu țuică, o plapumă, o pătură, două perne, o tigaie, o cratiță, un ibric de cafea, un aspirator și un aragaz cu butelie. 

Inel de logodnă, o pisică, un ceas și articole vestimentare de lux

Un bucureștean și-a adus fosta soția în instanță pentru inelul de logodnă, o pisică din rasa British Shorthair, un ceas și geci de lux. 

Conform spuselor bărbatului, fosta sa parteneră de viață nu prea avea venituri. Întrucât dispunea de mai mulți bani, el îi cumpăra haine, bijuterii și diverse cadouri. 

În plus, vacanțele și vizitele la restaurant nu îi lipseau fostei soții, conform bărbatului. În cele din urmă, cei doi au reușit să ajungă la un comun acord, iar femeia a rămas cu inelul de logodnă, cu pisica și cu gecile de lux.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite