Ultima încorporare, primii militari profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până să-i cazeze, Dragoş Marinescu, 21 de ani, din Târgovişte, a menţionat că a renunţat la facultate pentru uniforma MApN. Nu degeaba s-a lăudat comandantul de pluton, Cristian Ilincuţa,

Până să-i cazeze, Dragoş Marinescu, 21 de ani, din Târgovişte, a menţionat că a renunţat la facultate pentru uniforma MApN. Nu degeaba s-a lăudat comandantul de pluton, Cristian Ilincuţa, cu pregătirea superioară a noilor recruţi. A urmat luarea în primire a paturilor, ultimul filtru. Tinerii şi-au rostit iarăşi numele, după care s-au aşezat, cu noile bagaje, pe paturile din cazarmă: 22 de soldaţi în cameră, dintre care doi gradaţi, pe post de şefi.
"Nu-i vom mai pierde pe drum"
"Acum se schimbă atitudinea noastră faţă de ei, pentru că au şi drepturi, nu numai îndatoriri. Dacă la celelalte serii pierdeam pe drum cam 10% din ei, acum nu se va mai întâmpla aşa", a declarat comandantul Brigăzii 122 Logistică, Petru Drăghicescu. Soldaţii vor trece printr-o perioadă de patru luni de pregătire generală, după care vor fi testaţi. În funcţie de rezultatele examenelor fizice şi practice, vor fi repartizaţi la alte unităţi, pentru perioada de pregătire specializată, care va dura între patru şi opt luni. Însă pretenţiile vor fi "mai mari".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite