Video Tudor Chirilă, dezamăgit de prezența la urne: „Ruralul conduce. Categoria 25-34 de ani nu iese la vot. Trist” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Chirilă a comentat dezamăgit, pe pagina sa de socializare, despre prezența la vot, cu doar câteva ore de închiderea urnelor, în ziua alegerilor locale și electorale 2024, duminică 9 iunie.

 „Deci, în acest moment, prezența la vot este cam așa: ruralul conduce și urbanul, practic, dezamăgește. Oamenii din orașe nu ies la vot și nu ne mai întrebăm de ce. Doar suntem un pic dezamăgiți de faptul că în rural pare mai conștientizată, dacă așa o fi, importanța prezenței la vot, față de urban care ar trebui să fie mai independent în a estima importanța alegerilor. Trist, foarte trist”, a menționat artistul pe Facebook.    

Până la ora 16.00, la alegerile locale 2024 prezența la vot era de doar 33,02 %, puțin peste ce s-a întâmplat în 2019 la europarlamentare (31,29 %) sau în 2020 la locale (30,94%).

Tudor Chirilă Arhiva Adevărul
Tudor Chirilă Arhiva Adevărul

Solistul de la Vama Veche și Vama făcea referire, în mesajul său, la diferența de peste 200.000 de votanți dintre mediul rural și cel urban, care trecuseră pe la urne până la ora 16,00.

Practic în mediul urban, până la ora amintită, au votat aproximativ 2,7 milioane de alegători, în timp ce în mediul rural numărul acestora trecuse de 3 milioane, pentru alegerile locale, dar pentru cele europarlamentare diferența era mai mică - aproximativ 2,9 milioane de voturi exprimate în mediul urban față de puțin peste 3 milioane în mediul rural.  

Într-o altă postare, tot de duminică, pe pagina sa de socializare, Tudor Chirilă a arătat și în ce categorie de vârstă se înscriu cei mai serioși dintre alegători: 45 - 64 de ani (peste 2 milioane de alegători la urne, până la ora 15,00), urmați de cei cu vârsta peste 65 de ani (aproximativ 1,5 milioane de votanți). În schimb, cei cu vârste între 18 și 34 de ani se aflau la polul opus. 

Urnele de vot se vor închide duminică, 9 iunie 2024, la ora 22,00.  

Tudor Chirilă este cunoscut în ultima perioadă și pentru desele sale luări de poziție și păreri politice. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite