SUETA LA O CAFEA
0Catalin Dezbracatu: "Incerc sa vad lumea prin prisma unui tip plin de bani, care are in aparenta totul" Codrut Eugen Keghes are 32 de ani si este nascut in Ploiesti. Studiaza actoria (anul III), la
Catalin Dezbracatu: "Incerc sa vad lumea prin prisma unui tip plin de bani, care are in aparenta totul"
Codrut Eugen Keghes are 32 de ani si este nascut in Ploiesti. Studiaza actoria (anul III), la clasa profesorilor Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu, la Universitatea Hyperion. Numele lui adevarat nu spune mare lucru, dar fanii Carcotasilor il repereaza dupa costumul negru, pantofii sport si fularul alb. Este cel care se impiedica si de care se impiedica VIP-urile pe la petrecerile mondene, in rolul lui Catalin Dezbracatu.
- Cine este Catalin Dezbracatu?
- Un rol care mi se potriveste ca o manusa, in pielea caruia am intrat in urma cu un an si jumatate, la Cronica Carcotasilor. Am debutat in televiziune in 2001, la emisiunea Banc Show. inainte de asta, am lucrat intr-un club de vinuri, unde faceam de toate. Am fost inclusiv sofer. Acum, daca m-ati intreba ce as sti si as putea sa fac in afara de televiziune, v-as raspunde ca nimic. Pentru ca am descoperit destul de tarziu ca e important sa faci ce iti place in viata.
- Adica, in cazul tau, sa parodiezi un personaj cunocut din viata mondena a Capitalei. De ce tocmai pe Catalin Botezatu si in ce masura te satisface din punct de vedere profesional acest lucru? Cum ai inceput sa faci asta?
- Dupa ce s-a terminat Banc Show, ma tot intalneam pe holuri cu Serban Huidu. Intr-o zi m-a vazut imbracat in femeie, iar una din bebeluse mi-a admirat glezna, despre care a spus ca e foarte fina. Deci puteam sa le inlocuiesc pe ele, dar Serban mi-a facut alta oferta. Am acceptat-o si am plecat bucuros la prima mea filmare. Habar nu aveam ce trebuie sa fac. Am improvizat totul pe moment. Era Targul de barbati de la Salsa. Acolo l-am intalnit prima oara pe Catalin Botezatu. Ideea sa-l parodiem ne-a venit tuturor, dupa ce i-am cerut si lui acordul. N-am lucrat intr-un fel elaborat la conturarea acestui personaj. Nu a fost un rol ca la teatru, in care eu sa ma pun cu burta pe carte si sa invat, sa studiez, sa ma gandesc. Fiind o parodie, am incercat sa-i copiez atitudinea. Apoi, mi-am procurat costumul, pantofii si fularul. E un rol care imi place si da, ma satisface si din punct de vedere profesional.
- De ce te impiedici, la propriu, tot timpul?
- Prima oara m-am impiedicat de-adevaratelea, apoi a inceput sa-mi placa. Nu am in cap niciodata momentul in care ma impiedic sau fac figura aceea cu fularul. E dupa cum simt. Nu ma concentrez la ce urmeaza sa fac, ci la ceea ce vorbesc cu partenerii mei de discutii si petreceri.
- Adica la cum sa ii iei peste picior. Cum definesti tipul de umor pe care il promovezi?
- Mi s-a intamplat sa fiu luat si eu peste picior de altii. Consider ca niciodata nu jignesc pe nimeni si nici nu cred ca "fac misto" din acela gratuit. Eu cred ca e o calitate in ziua de azi sa fii identificat cu un anumit lucru. Cand am fost in turneul de lansare a cartii lui Misu Gainusa, in cele 15 orase am vazut vreo 20 de tipi imbracati ca mine. Am creat, la randul meu, ca si personajul pe care il imit, o moda. Pana si la facultate mi-a zis o colega ca profesorul ei si-a facut fular ca al meu.
- "Striscia la Notizia", emisiunea-sora a Cronicii Carcotasilor din Italia, il parodiaza pe celebrul creator Valentino. V-ati inspirat de la ei?
- Da. Si fiindca m-ai intrebat mai devreme de ce Botezatu, pentru ca el este cea mai cunoscuta aparitie mondena de la noi. Numai ca la noi, ziarele de scandal creeaza tot felul de confuzii si zvonuri, ca sa bage intrigi intre noi. Dar nu le luam in seama.
- Sunteti prieteni tu si Catalin?
- Da, el este chiar mandru ca il parodiem. Totul vine firesc. M-a intrebat cineva cine imi scrie textele. Ar fi aiurea sa ma apuc sa scriu texte dinainte, fiindca inainte sa merg la un evenimet, nu stiu pe cine si ce fel de oameni urmeaza sa intalnesc. Totul e o adaptare in functie de ce vad la fata locului. Incerc sa vad lumea prin prisma unui tip plin de bani, care are, in aparenta, totul.
- Si ce vezi, prin prisma acestui tip, in lumea mondena din Bucuresti?
- E o lume interesanta, alta decat vedem pe strada cand mergem sa cumparam paine. La petrecerile acestea vezi tot felul de persoane si personaje. Unele simpatice, altele care vin din obligatie, altele care vin de dragul de a manca si de a fi bagati in seama, multi snobi care vin doar ca sa spuna "uite ce ceas sau pantofi mi-am mai luat". Eu ii respect pe toti, fiindca toti ma pot inspira.
- Fug de tine acesti oameni, la petreceri?
- Da, in momentul in care ma vad cu microfonul, aproape toti dau sa fuga. Dar sunt si persoane care abia asteapta sa le bag in seama. Tocmai pe acelea nu le abordez.
- Te duci invitat la evenimente sau te bagi singur in seama?
- De cele mai multe ori nu primesc invitatii. Aflu ce se intampla de pe la altii, il iau pe Pustiu' si intrebam politicosi daca avem voie sa filmam. De cele mai multe ori ni se da voie. Nu-i usor sa faci asta, mai ales ca trebuie sa fim veseli tot timpul, ori mie mi s-a intamplat sa am necazuri si sa trebuiasca sa plec la filmare. Trebuie sa uiti de tine.
- Te si distrezi sau doar iti faci treaba?
- Fiind un rol potrivit pentru mine, nu fac cine stie ce efort, deci da, daca nu am probleme importante, ma distrez. In civil, ca sa spun asa, n-am fost niciodata la o petrecere, iar in discoteci cred ca am intrat de zece ori in toata viata mea. Mai ies din cand in cand la terasa cu prietenii, dar prefer sa mananc sau sa beau ceva acasa. Cel mai bine ma distrez cand facem emisiunea. Mor de ras. Eu sunt un om normal si simplu, dar ma simt bine in lumea asta plina de "gablonturi", fiindca nu ma gandesc mai mult la ei decat la mine, cum face majoritatea.
- Porti tot timpul acelasi costum, acelasi fular si aceiasi pantofi sport. Ai mai multe "exemplare" din fiecare?
- La inceput, am avut o camasa pana la genunchi, un fular de lana si o gecuta din piele de caprioara care imi era foarte mica, un guler mare si o atitudine usor socanta. Mai tarziu, am trecut la o tinuta mai studiata. Costumul acesta nu cred ca o sa-l schimb pana in 2016, dar il spal, sa stii.
- Te preocupa si lucruri mai serioase - politica, evenimentele importante care se intampla in jurul tau, citesti ziarele?
- Nu ma preocupa deloc politica, fiindca m-am saturat sa tot vad lucruri neadevarate. Din cauza aceasta citesc ziarele destul de rar. Imi place sa merg la pescuit, la un prieten al meu din Oltenita.
- Ce trebuie sa aiba, din punctul tau de vedere, un scheci ca sa fie reusit?
- O buna interpretare. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ti se spuna intr-un mod jalnic un banc bun?
- Dintre persoanele pe care le-ai intalnit in lumea mondena a Capitalei, cine ti-a placut?
- Dan Chisu si Mona Musca. Dar, in general, nu am nimic cu nimeni si sunt sigur ca, in inimioara lor acolo, nici ei nu au nimic cu mine. Ne distram impreuna.