Străini care strălucesc pe plaiuri mioritice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce mulţi români fac planuri de viaţă pe alte meleaguri, mulţi străini îşi găsesc fericirea pe plaiurile mioritice. şi le place atât de mult aici, încât nu se mulţumesc doar să

În timp ce mulţi români fac planuri de viaţă pe alte meleaguri, mulţi străini îşi găsesc fericirea pe plaiurile mioritice. şi le place atât de mult aici, încât nu se mulţumesc doar să existe şters, ci îşi clădesc o carieră şi devin celebri şi îndrăgiţi de public. Care îi apreciază nu doar pentru faptul că sunt nişte profesionişti în domeniul în care activează, ci şi fiindcă s-au integrat perfect în spaţiul şi în societatea românească.
Gabriel Hennessey este un nume în arta fotografică. Columbianul cu alură de manechin nu a mizat pe fizicul său când a venit la Bucureşti, ci a ales să-şi uimească noii conaţionali prin munca sa. Care a dat roade?
Gabi a fost aseară protagonistul unui eveniment monden cu totul deosebit, la Institutul francez, unde a fost lansat calendarul de modă intitulat "Cultural Trends Richness" care cuprinde fotografii realizate de el. Evenimentul face parte dintr-un proiect de strângere de fonduri în beneficiul refugiaţilor aflaţi în România, iniţiat la sfârşitul anului 2005 de către Gabriel Hennessey şi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR). Calendarul reprezintă o încercare originală de a împleti armonios, în fotografii, lumea refugiaţilor şi cea a modei, subliniind contribuţia culturală pe care refugiaţii o aduc ţării-gazdă, dar şi frumuseţea celor care au suferit atât de mult înainte de a fi în siguranţă, aici, în România.
Gabriel Hennessey este unul dintre străinii care au descoperit bucuria de a trăi printre români şi care se simt foarte bine la Bucureşti. Deşi are familia în Columbia, Gabi a "prins" rădăcini şi pe plaiurile mioritice, unde a devenit un artist fotograf foarte apreciat şi cunoscut, solicitat, în general, pentru pictoriale pretenţioase. Îi plac româncele şi le consideră a fi pline de sex-appeal, asta în condiţiile în care şi femeile din ţara lui natală sunt extrem de frumoase. Pentru că s-a acomodat foarte rapid şi îi place mult aici, Gabi şi-a dorit să devină şi cetăţean român cu acte în regulă. Prin urmare, în vara trecută, artistul fotograf a pus serios mâna pe carte pentru a lua cu brio examenul pe care îl avea de dat în acest scop. şi l-a trecut cu brio?
O altă pată de culoare, la propriu şi la figurat, este congoleza Mbela, una dintre prezentatoarele emisiunii "6, vine presa", de la B1TV. A ajuns în România în 1997, împreună cu soţul ei, şi a obţinut statutul de refugiat în 1998. Admite că nu i-a fost deloc uşor să se acomodeze cu viaţa în România, dar este recunoscătoare celor care i-au acordat sprijin necondiţionat, mai ales membrilor comunităţii africane şi locale. În 1997 a înfiinţat grupul vocal instrumental GLORIA, a cărui solistă şi manager este, şi prin intermediul căruia promovează cultura africană şi, speră ea, facilitează integrarea refugiaţilor în România. Mbela este, din anul 2000, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Refugiate în România (OFRR). Apreciază căldura sufletească a românilor, dar este stresată de temperaturile ridicate din timpul verii şi de cele foarte scăzute ale iernii?
Tot din Congo este şi Victor Yila, care a ales în urmă cu 15 ani să trăiască printre români. Pentru că tatăl lui a fost profesor universitar la Sorbona, actorul a fost obligat să urmeze tradiţia familiei. Ca să scape de gura părinţilor, Victor a venit în Bucureşti pentru a-şi continua studiile. Acum este actor la Teatrul de Comedie, coprezentatorul emisiunii "Oala sub presiune", profesor la Facultatea de Construcţii din Bucureşti, component al grupului Vouă iar, mai nou, cântăreţ. Are la activ 17 pelicule de film, printre care "Punctul zero", regizat de Sergiu Nicolaescu, sau "Garcea şi oltenii". A făcut carieră în România. şi se simte foarte bine aici?

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite