Sindicaliştii din Institutul Naţional de Statistică pichetează marţi sediul instituţiei, nemulţumiţi de discriminările salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul National de Statistica Foto Facebook

Sindicaliştii din Institutul Naţional de Statistică (INS) pichetează marţi sediul instituţiei, nemulţumiţi de discriminările salariale la care afirmă că sunt supuşi atât în cadrul instituţiei, cât şi în raport cu alte categorii de bugetari.

 Ei cer demisia directorului Tudorel Andrei şi întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă, cu liderul PSD Marcel Ciolacu, cu liderul UDMR Klemen Hunor, cu ministrul Muncii Marius Budăi ăi cu secretarul general al Guvernului Marian Neacşu.

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti – SINSB, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie afiliată la Confederaţia Natională Cartel Alfa, organizează în data de 12 Iulie 2022 (între orele 10:00 – 12:00), cu ocazia Zilei Statisticianului, acţiunea de pichetare la sediul INS.

Sindicaliştii precizează că această acţiune de protest este organizată după ce, timp de 7 luni, salariaţii Institutului Naţional de Statistică au atras atenţia, prin toate acţiunile şi formele de protest, asupra discriminărilor salariale la care sunt supuşi atât în cadrul instituţiei, cât şi în raport cu alte categorii de bugetari.

”Sătui de amăgirile, promisiunile şi lipsa de implicare a conducerii INS în rezolvarea problemelor cu care se confruntă salariaţii instituţiei, solicităm DEMISIA preşedintelui Tudorel Andrei”, afirmă reprezentanţii angajaţilor INS.

Ei argumentează că discriminarea salarială existentă în INS este generată de deciziile luate de conducerea instituţiei în decursul timpului, printre care: deciziile de încadrare la nivel minim de salarizare ce au generat acţiuni colective în instanţă, interpretarea sentinţelor judecătoreşti în defavoarea salariaţilor, întârzierea cu câţiva ani a examenelor de promovare, neimplicarea în promovarea unor acte normative privind salarizarea personalului INS la un nivel comparabil cu cel din alte instituţii din administraţia centrală, ignoranţa faţă de rolul şi importanţa INS ce trebuiau promovate eficient la nivelul factorilor politici decidenţi.

”La 163 de ani de la înfiinţarea statisticii oficiale în România, dorim să tragem un semnal de alarmă şi în acest sens adresăm o invitaţie la discuţii domnilor: Nicolae Ionel CIUCĂ – Prim-ministru, Ion-Marcel CIOLACU – preşedinte PSD, Kelemen HUNOR – preşedinte UDMR, Marius-Constantin BUDĂI – ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Marian NEACŞU – Secretar General al Guvernului. Sperăm să ni se răspundă pozitiv la această invitaţie şi în urma discuţiilor să se stabilească un termen clar de stopare a discriminărilor salariale din INS”, mai spun sindicaliştii.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite