Şedinţă la Ministerul Sănătăţii pentru mai multe paturi la ATI. Cine participă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Institutul ”Marius Nasta” vor fi suplimentate locurile la ATI pentru pacienţii cu COVID-19 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
La Institutul ”Marius Nasta” vor fi suplimentate locurile la ATI pentru pacienţii cu COVID-19 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Luni, la Ministerull Sănătăţii are loc o şedinţă privind creşterea numărului de paturi la ATI. În ultima perioadă a crescut îngrijorător numărul pacienţilor cu COVID-19 în situaţie critică, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt pline.

La şedinţa de la Ministerul Sănătăţii participă reprezentanţi ai spitalelor COVID şi suport COVID din Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi scrie Agerpres.

O altă şedinţă ar urma acesteia, la care vor participa şi reprezentanţi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Şedinţa vine în contextul în care premierul Florin Cîţu a solicitat, duminică, la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, identificarea unor spitale noi care să se alăture celor existente în lupta anti-COVID, creşterea la 1.600 a numărului real de paturi la ATI, asigurarea stocurilor necesare de medicamente şi continuarea vaccinării "în forţă".

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat deja că două unităţi mobbile de ATI vor fi amplasate în curtea a două spitale bucureştene, respectiv Spitalul ”Victor Babeş” şi Institutul ”Marius Nasta”.  Arafat a mai spus că, în ultimele două săptămâni au fost trimise spitalelor circa 500 de ventillatoare pentru ventilaţie non-invazivă. 

Secretarul de stat în MAI a menţionat că a semnat ordinele de detaşare pentru mai mulţi medici şi medici rezidenţi care „pleacă în mai multe zone să ajute”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite