Se fac verificări privind creșterea numărului de concedii medicale VIDEO

0
Publicat:

Numărul concediilor medicale a crescut semnificativ în 2023 față de anul 2018, arată un raport al Casei Naționale de Asigurări (CNAS). Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a transmis că este o creștere vizibilă n cazurile de oncologie, chirurgie ortopedică, neurologie, reabilitare medicală şi cardiologie.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

„A venit un raport, a fost invitată în şedinţa de Guvern doamna preşedintă a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, pentru a face o comparaţie între numărul de concedii medicale pre-pandemie şi post-pandemie. S-au luat ca termeni de referinţă anii 2018, respectiv 2023, şi s-a remarcat în raport o creştere a numărului de concedii medicale, în special în cazurile de oncologie, chirurgie ortopedică, neurologie, reabilitare medicală şi cardiologie. Una dintre cauzele acestor creşteri, nu este una semnificativă, dar ţin să reamintesc (...) că, din acest an, o lege specială oferă inclusiv celor care dau suport parental sau tutelar bolnavilor cronici dreptul la concediu medical de asistenţă. Este una dintre cauzele care a dus la creşterea acestui număr", a declarat Constantin, după şedinţa Cabinetului Ciolacu.

Întrebat despre „concedii medicale luate pe nedrept", Mihai Constantin a răspuns: „Ca să ajungem la această aserţiune, 'concedii medicale pe nedrept', ar trebui să existe o investigaţie şi să putem lua în considerare rezultatele. Un interes există, s-a constatat o sarcină suplimentară pe bugetul Casei în ceea ce priveşte concediile medicale şi se studiază problema, dar nu suntem încă în faza în care putem să afirmăm că acele concedii medicale au fost luate cum aţi menţionat dumneavoastră".

Referitor la o eventuală schimbare a preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Adela Cojan, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus: „Am văzut-o pe doamna preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sănătate chiar astăzi, doamna Cojan, în şedinţa de Guvern. Încă nu s-a schimbat preşedintele Casei".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite