Raed Arafat vrea introducerea cursurilor de prim-ajutor în programa şcolară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că trebuie găsită o soluţie de introducere în programa şcolară a cursurilor de prim-ajutor. „Trebuie găsită o soluţie de introducere în programa şcolară, poate să fie treptată”, a spus Raed Arafat.

Arafat crede că elevii trebuie să înveţe lucruri de bază când vine vorba de acordarea primului-ajutor. „Sunt ţări care fac începând cu prima clasă: cum anunţă la 112, ce spui la 112, după care la următoarea clasă învaţă copiii anumite manevre, la următoarea altele şi când copilul pleacă de la şcoală, el să ştie ca adolescent, toate manevrele de resuscitare sau de oprire a hemoragiei, de acordare a primului ajutor”, a precizat şeful DSU, conform agerpres.ro

   

Arafat a spus că un program de acest gen trebuie să intre în România şi să devină obligatoriu”, a declarat secretarul de stat, sâmbătă, la Maratonul Resuscitării (un eveniment dedicat celor interesaţi să înveţe cum să acorde primul-ajutor). Arafat a adăugat că vede un astfel de proiect viabil în România în următorii ani.

 „Dacă unele ţări au avut astfel de proiecte şi sunt viabile, nu văd de ce România să nu aibă astfel de proiecte şi să fie viabil. Trebuie să fie planificat corect. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să colaboreze şi cu alte ministere şi cu alte entităţi ca să realizăm acest deziderat, dar să nu fie o chestie doar de 'hai să facem', să fie o chestie planificată şi să fie de un impact mediu şi lung”, a punctat fondatorul SMURD.

Şeful DSU a menţionat că au fost mai multe discuţii în acest sens, dar nu s-au concretizat. „Trebuie să fie anumite modificări şi la legislaţie. Se va face, eu sunt convins că la un moment dat o să devină acest proiect obligatoriu în şcoli”, a spus secretarul de stat.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite