Putem lua COVID-19 de la toaletă, dacă intrăm după o persoană infectată? Răspunsul lui Răzvan Cherecheş VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Cherecheş, despre îngrijorările legate de transmiterea coronavirusului la toaletă. FOTO Facebook
Răzvan Cherecheş, despre îngrijorările legate de transmiterea coronavirusului la toaletă. FOTO Facebook

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, răspunde la întrebarea dacă putem lua COVID-19 în cazul în care intrăm la toaletă după o persoană infectată.

„Da! După ce o persoană a utilizat toaleta, dacă trage apa fără să coboare capacul bolului de veceu se creează un nor de aerosoli care conţine fecale, urină, orice s-a depus în bolul de veceu. Persoana iese din toaletă, tu intri şi inhalezi norul de aerosoli şi ai şansa să te infectezi pentru că virusul se transmite şi prin fecale”, explică expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş.

Expertul în sănătate publică spune că modalităţile de protecţie sunt cât se poate de simple şi recomandă ca persoana care merge la toaletă să se asigure că întotdeauna coboară capacul bolului de veceu înainte de a trage apa, ca să protejeze persoana care va folosi vasul mai târziu. 

Răzvan Cherecheş recomandă să se aştepte 5 minute înainte să se intre în toaletă, în cazul în care cineva a ieşit de curând „astfel încât norul de aerosoli să aibă timp să coboare pe sol”. În plus, spălarea mâinilor cu apă şi săpun trebuie să se facă întotdeauna după utilizarea toaletei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite