Povestea „copilului-diavol” cu mâini uriaşe. Ce s-a întâmplat cu băiatul care suferă de o boală foarte gravă şi rară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kaleem suferă de o formă rară de gigantism/Imagini Barcroft/Channel 5
Kaleem suferă de o formă rară de gigantism/Imagini Barcroft/Channel 5

Un băiat de 8 ani din India suferă de o formă rară de gigantism, din cauza căreia are mâinile uriaşe comparativ cu restul corpului. Din fericire, copilul a fost operat şi medicii au reuşit să mai reducă din dimensiunea anormală a braţelor.

Mohammad Kaleem s-a născut într-un sat din estul Indiei, unde oamenii l-au poreclit „copilul diavol” din cauza anomaliei de care suferă.

Mâinile şi braţele lui au crescut anormal de mult, ajungând să cântărească 12 kg, scrie Daily Mail. Din cauza bolii de care suferă, Kaleem a fost mereu batjocorit de alţi copii şi nu a fost primit la şcoală, profesorii temându-se că i-ar putea speria pe ceilalţi elevi. Mulţi săteni credeau că boala lui este de fapt un blestem şi că nimeni nu îl poate ajuta pe băiat.

Pe măsură de mâinile lui creşteau tot mai mult, pentru Kaleem devenea aproape imposibil să ducă la îndeplinire chiar şi sarcini simple, cum ar fi să se îmbrace singur. Părinţii lui sunt foarte săraci, aşa că nu i-au putut oferi îngrijirea medicală necesară.

Din fericire, povestea lui a devenit cunoscută, iar medicii din sudul Indiei au înţeles imediat care este boala de care suferă Kaleem: macrodactilie, sau gigantism localizat.

image

Chirurgul Raja Sabapathy s-a oferit să-l opereze pe băiat la spitalul Ganga din Combiatore. După mai multe intervenţii chirurgicale, medicii au reuşit să-i micşoreze mâinile. Profesorii din sat au promis că îl vor primi pe Kaleem la şcoală şi speră că băiatul va putea duce o viaţă normală.

Povestea lui Kaleem va fi prezentată într-un film documentar care va fi difuzat pe postul de televiziune Channel 5.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite