Plata online a taxelor a condus la creşterea cererilor de eliberarea a paşapoartelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Număr crescut de cereri pentru eliberarea pasapoartelor
Număr crescut de cereri pentru eliberarea pasapoartelor

Numărul cererilor de eliberare a paşapoartelor a crescut cu 30 la sută de la începutul lunii iulie, după implementarea plăţii online, respectiv după aplicarea prevederilor ordonanţei privind măsurile de simplificare la nivelul administraţiei publice. MAI a dispus prelungirea programului de lucru la ghişee, pentru perioada de concediu a românilor care lucrează în străinătate.

„Menţionăm că de la începutul lunii iulie şi până în prezent numărul cererilor de eliberare a paşapoartelor a crescut cu 30% la nivel naţional, existând zile în care se înregistrează peste 6.800 de cereri”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

 Astfel, potrivit documentului, în ultimele zile, numărul celor care utilizează modalităţile de plată online a crescut treptat de la 8% în data de 8 iulie, la 10% în data de 11 iulie şi până la 12,4% în ziua de 12 iulie.

MAI recomandă cetăţenilor să utilizeze toate cele 6 mijloace de plată puse la dispoziţie de noul cadru legislativ, respectiv: plata prin virament bancar de la orice bancă, unde au un cont deschis, plata prin mandat poştal, plata prin internet banking, plata în numerar la casieriile Trezoreriei Statului, plata în numerar la ghişeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de aceste structuri) şi plata în numerar la casieriile Instituţiei Prefectului (pentru paşapoarte).

Program prelungit pentru românii care lucrează în străinătate

Având în vedere că în perioada de vară numărul solicitărilor pentru eliberarea de paşapoarte creşte semnificativ odată cu începerea vacanţei şi perioada de concediu a românilor care lucrează în străinătate, conducerea MAI a dispus prelungirea programului de lucru la ghişee, iniţierea demersurilor pentru ocuparea tuturor funcţiilor libere, analizarea necesarului de personal suplimentar, reducerea perioadei de concediu pentru angajaţii serviciilor publice comunitare şi limitarea temporară a mutărilor angajaţilor acestor servicii publice comunitare la alte structuri ale MAI. 

„Utilizarea cât mai frecventă a modalităţilor de plată online a taxelor aferente acestor documente şi măsurile organizatorice dispuse pentru această perioadă de vârf din punct de vedere al solicitărilor cetăţenilor vor conduce la diminuarea timpului de aşteptare la ghişee”, mai arată comunicatul transmis de Minister.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite