O familie din Peru a crezut că a cumpărat un pui de câine, dar, peste câteva luni, s-a dovedit că e o vulpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

O familie din Peru a cumpărat un pui de câine de la un magazin din centrul oraşului Lima, dar nu au observat că era, de fapt, o vulpe, scrie Reuters.

Vulpea s-a jucat cu căţeii vecinilor, dar pe măsură ce creştea a început să urmărească găinile şi raţele din împrejurimi, pe care le omora şi le mânca.

Câinele, botezat „Run Run” s-a dovedit a fi o vulpe andină, cu picioare subţiri, coadă stufoasă, bot ascuţit şi urechi proeminente.

„Am crezut că este un câine de rasă", a spus mama adolescentului care a cumpărat animalul de companie pentru o sumă echivalentă cu 13 dolari în urmă cu şase luni.

„O femeie ne-a spus că a mâncat trei porcuşori de guineea”, a spus cu regret Sotelo, care acum trebuie să le plătească vecinilor despăgubiri pentru animalele omorâte.

În urmă cu câteva zile, vulpea a fugit de acasă, iar proprietarii, poliţia ecologică şi responsabili din cadrul National Forest and Wildlife Service (SERFOR) o caută pentru a o duce la un centru special sau la o grădină zoologică, scrie Agerpres.

Walter Silva, veterinar şi specialist în animale sălbatice din cadrul SERFOR, a declarat pentru Reuters că multe animale sălbatice sunt aduse de "traficanţi" din regiuni ale Amazoniei cum ar fi Loreto, Ucayali şi Madre de Dios, pentru a fi comercializate ilegal în Lima.

„Traficul cu animale sălbatice aduce astfel de consecinţe. Multe specimene sunt capturate din vizuini. Pentru acest lucru, îi ucid pe părinţi, iar puii sunt comercializaţi ilegal pe pieţe ilegale", a spus el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite