Ministerul Sănătăţii va folosi experienţa turcă în elaborarea normelor la proiectele de lege puse în dezbatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MS va colabora cu ministerul Sănătăţii din Turcia în elaborarea normelor la proiectele de lege în dezbatere FOTO Adevărul
MS va colabora cu ministerul Sănătăţii din Turcia în elaborarea normelor la proiectele de lege în dezbatere FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii (MS) va folosi experinţa turcă la elaborarea normelor de aplicare şi implementare a proiectelor de lege privind creşterea veniturilor medicilor şi statutul spitalelor, a anunţat, joi, ministrul Eugen Nicolăescu, după întrevederea cu omologul său de la Ankara.

În cadrul întrevederii, părţile au împărtăşit experienţele din cele două ţări în gestionarea sistemului sanitar şi provocările în reformarea şi dezvoltarea acestuia. Astfel, în ultimul deceniu, Turcia a parcurs un proces de transformare majoră în domeniul sănătăţii, înregistrând succese însemnate pe acest plan, informează un comunicat de presă al MS.

În acest context, ministrul turc a subliniat necesitatea „stabilităţii în sistemul sanitar”, ţara lui ducând aceeaşi politică în mod consecvent, timp de zece ani, a precizat sursa citată.

Salarizarea medicilor în funcţie de performanţă a avut efect în Turcia

Printre schimbările care au produs efecte în Turcia s-au numărat salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, ceea ce a permis creşterea veniturilor acestora, aplicarea unui nou model de conducere a spitalelor similar celui din mediul privat, precum şi dezvoltarea infrastructurii sanitare, inclusiv prin parteneriate public-private.

Potrivit conducerii MS, experienţa turcă va fi utilă în elaborarea normelor de aplicare şi implementarea proiectului de lege privind creşterea veniturilor medicilor şi ale echipelor de medicale, precum şi a celui legat de statutul spitalelor.

Cei doi miniştri au convenit să continue schimbul de experienţă şi să colaboreze în domeniul creării de parteneriate public-private şi al medicinei de urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite