Medicii de familie se plâng că sunt obligați să plătească facturi uriașe la energia electrică

0
Publicat:

Reprezentanții medicilor de familie susțin că au fost puși la plată în baza plafonului maxim stabilit prin legislație, respectiv de 1,3 lei pe kilowatt.

Contor de energie electrică FOTO: Șhutterstock
Contor de energie electrică FOTO: Șhutterstock

Președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, spune că medicii de familie din județ, dar și din toată țara, sunt obligați să plătească energia consumată în baza plafonului maxim stabilit prin legislație, de 1,3 lei pe kilowatt.

Acesta susține că în actul normativ care reglementează plafonarea prețurilor la energie medicii de familie au fost uitați.

„Noi nu suntem IMM-uri să plătim ca ei. Nu suntem nici casnici, nimici persoane fizice autorizate. Suntem cabinete medicale individuale. Nu suntem mari consumatori. Avem două camere în care ne desfășurăm activitatea. Nu știu de ce nu s-au gândit și la noi. Suntem sute de medici în dilemă la nivel județean și mii la nivel național. Vom fi puși la plafonul maxim de 1,3 lei. Este vorba de o profesie liberală și trebuie să achităm ca avocații, notarii, arhitecții”, a declarat Mihai Moisescu, medic de familie din Gorj, scrie gds.ro.

Medicul Mihai Moisescu susține că a solicitat lămuriri de la furnizor, dar răspunsul a fost la fel de dezamăgitor, fapt pentru care a solicitat sprijin parlamentarilor din județ pentru analizarea situației.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite