În România a intrat carne de vită de la animale bolnave, din Polonia. Anunţul ANSVSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile române au fost notificate, prin sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje (SRAAF), despre prezenţa României pe lista de distribuţie a companiei Elkopol din Polonia, investigată pentru că ar fi sacrificat animale bolnave, iar carnea era amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase şi trimisă spre vânzare.

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov, arată ANSVSA. 

Potrivit sursei citate, inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză.

„Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL”, notează Mediafax. 

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial şi urmează a fi dirijată către neutralizare. „Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată. Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauţiei, neexistând certitudinea efectuării inspecţiei post-mortem a carcaselor”, arată sursa citată. 

Vite bolnave, târâte în interiorul abatorului

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franţa, Ungaria, Lituania, Portugalia şi Suedia.

În imaginile filmate cu camera ascunsă se vede cum vite atât de bolnave încât nu se pot ţine pe picioare sunt târâte în interiorul abatorului, la adăpostul întunericului nopţii.

Jurnalistul care s-a dat drept muncitor vorbeşte cu un lucrător, care, se pare, ştia bine cum merg lucrurile. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite