În Capitală va ploua şi va fi vânt puternic, de miercuri până joi dimineaţă. Sâmbătă dimineaţă vor fi -2 - 0 grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala va fi sub avertizare cod galben de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, când va ploua abundent şi vântul va atinge la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră. Temperatura maximă va fi de 7 grade joi şi 8-9 grade vineri, iar sâmbătă dimineaţă vor fi între -2 şi 0 grade.

Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a spus că începând de miercuri după-amiază va intra în vigoare codul galben de ploi şi vânt puternic, care va fi valabil până joi dimineaţă şi va cuprinde inclusiv Bucureştiul.

Potrivit meteorologului, în Bucureşti, care va fi sub avertizare cod galben de miercuri ora 16.00, până joi, la ora 09.00, va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor ajunge la 25-30 de litri pe metru pătrat. Vântul se va intensifica, iar între orele 13.00 şi 20.00 va fi valabilă o atenţionare cod galben privind rafale ce vor atinge 50-55 de kilometri pe oră.

"După ce valabilitatea atenţionării va expira mâine (joi, n.r.) dimineaţă, precipitaţiile vor mai fi prezente cu caracter temporar în Bucureşti, dar acestea nu vor mai fi importante cantitativ, în jurul a cel mult unu-doi litri pe metru pătrat. Nici vântul nu va mai fi la aceleaşi cote", a precizat Gabriela Băncilă.

Temperaturile se vor menţine scăzute până la sfârşitul săptămânii, înregistrându-se valori termice cu 10 grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Astfel, joi, maxima în Bucureşti va fi în jur de 7 grade, iar vineri nu va depăşi 8-9 grade.

Gabriela Băncilă a precizat că dimineţile vor fi din ce în ce mai răcoroase, astfel că dacă joi vor fi 3-4 grade Celsius, vineri temperatura se va apropia de cea a pragului de îngheţ, în jur de 0-1 grad. Cea mai rece dimineaţă va sâmbătă, când se vor înregistra -2 – 0 grade.

Cod galben de vânt

Potrivit ANM, sunt vizate judeţele Tulcea, Buzău (zona joasă), Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. În aceste zone, vor fi intensificări ale vântului care vor atinge local, la rafală, viteze de 55-65 de kilometri la oră.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o atenţionare de ploi, intensificări ale vântului şi vreme rece în sudul şi sud-estul ţării, de duminică seară până marţi dimineaţă. Începând de duminică, de la ora 22.00, şi până marţi, la ora 10.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat  30 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1.500 metri, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite