Godină și Cioroianu, schimb acid de replici în mediul online. „I-a răspuns Emiliei Șercan într-un mod grobian”

0
Publicat:

O dispută acerbă a izbucnit, în mediul online, între Marian Godină și Adrian Cioroianu, generând valuri de reacții din partea comunității virtuale. Totul a pornit de la o postare a jurnalistei Emilia Șercan, care a ridicat problema temperaturii scăzute din interiorul Bibliotecii Naționale.

Marian Godină, Emilia Șercan și Adrian Cioroianu FOTO Colaj Facebook
Marian Godină, Emilia Șercan și Adrian Cioroianu FOTO Colaj Facebook

Postarea lui Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a atras critici dure din partea lui Godină.

„Mesaj pentru o doamnă care pare a-și fi găsit, în fine, menirea: Emilia Șercan tot ia temperatura pe holurile Bibliotecii Naționale, cu un termometru de cameră. Nu vreau să par neelegant, dar aș avea o replică, în virtutea libertății de exprimare și în registrul umorului oltenesc, că tot e azi ziua marelui Marin Sorescu: doamnă, nu cumva v-ar ajuta mai mult un termometru la subraț?!

Emilia Sercan caută mai nou plagiat la Mircea Geoană și, în treacăt, mai ia și temperatura prin spațiile deschise ale Bibliotecii Naționale... Azi iar mă atacă și pe mine, ceea ce deja devine distractiv (compulsiv e altceva, la dânsa). Dacă aș fi convins că îi face bine, aș lăsa-o în pace. Dar s-ar putea să n-o las în pace, pentru că mai există și ideea de calomnie în justiția modernă”, a scris Cioroianu pe Facebook.

Pentru a răspunde atacului adus la adresa Emiliei Șercan, Godină l-a numit pe Cioroianu „limitat rău” și „dobitoc”. El a subliniat gravitatea situației, menționând că divulgarea informațiilor de către directorul bibliotecii privind lucrările jurnalistice vulnerabilizează nu doar investigația, ci și persoana implicată.

La bibliotecă poate merge oricine, domnule Cioroianu, și să ceară orice carte, chiar și despre cauzele apariției hemoroizilor, fără teama că e posibil ca un dobitoc care lucrează vremelnic acolo, poate chiar ca director, va face public acest lucru”, a transmis Godină.

În schimbul exploziv de replici pe rețelele de socializare, Cioroianu numindu-l pe Godină „milițian de pripas” și „penibil”, iar acesta din urmă a ripostat cu insulte la adresa fostului ministru de externe.

Emilia Șercan a continuat să atragă atenția asupra condițiilor din Biblioteca Națională, postând imagini cu cititori îmbrăcați gros în sălile înghețate ale instituției.

Ulterior, Cioroianu a acuzat-o pe jurnalistă că minte și a dezvăluit public informațiile pe care aceasta le-a cerut de la bibliotecă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite