FOTO Povestea uimitoare din spatele fotografiilor: leoaica şi puiul de babuin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leoaica şi puiul de babuin FOTO National Geographic
Leoaica şi puiul de babuin FOTO National Geographic

Comportamentul emoţionant al animalelor, surprins în fotografii de fotografii Evan Schiller şi Lisa Holzwarth în tabăra Selinda din Botswana, este subiectul unei poveşti atipice despre interacţiunea dintre pradă şi prădător.

„În jur de 30-40 de babuini se îndreptau în direcţia noastră, făcând mult zgomot” îşi aminteşte Lisa. Babuinii, care păreau speriaţi de ceva anume, se căţărau în copaci, urlând.

 În timpul zarvei, şi-a făcut apariţia pericolul care le cauza aceste reacţii: două leoaice mari au ieşit din iarba înaltă şi s-au repezit asupra babuinilor. Nu după mult timp, li s-au mai alăturat încă două leoaice, iar haosul a început. 

image
image

Unul din babuini a coborât din copacul uscat în care se urcase şi a încercat să fugă, însă a fost prins. De trupul neînsufleţit aflat în fălcile leoaicei, stătea agăţat un pui de babuin. Instinctul de supravieţuire a preluat controlul, iar puiul a fugit, încercând să se urce într-un copac, însă, dat fiind faptul că vârsta acestuia era mai mică de o lună, nu a fost suficient de puternic să se urce. 

image

Una din leoaice a observat puiul şi a mers spre el. În loc să-l înhaţe, aşa cum se aşteptau fotografii, leoaica a început să se joace cu micul babuin, care părea foarte agitat. La un moment dat, leoaica a luat cu blândeţe puiul de babuin în gură şi s-a îndepărtat de locul luptei, după care s-a aşezat jos, cu micul babuin între labele sale, care, condus din nou de instinct, a încercat să sugă la pieptul leoaicei.

image
image

Leoaica a fost distrasă de doi lei sosiţi la faţa locului. Oare leoaica a reacţionat violent pentru a proteja puiul sau pentru că pur şi simplu nu era interesată de avansurile masculilor?

image

Într-un copac alăturat, un babuin stătea cocoţat şi privea toată acţiunea. Când leoaicele au fost distrase de lei, babuinul a coborât şi a salvat puiul, ţinându-l cu blândeţe în braţe.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite