FOTO Cum petrec românii a doua zi de Paşte: parcurile sunt neîncăpătoare, grătarele sunt încinse şi copiii au ieşit la joacă în natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alexandria 13

În toată ţara, vremea este caldă, iar românii au ieşit la iarbă verde să petreacă a doua zi de Paşte. Fie că au ales parcurile, fie pădurile de lângă oraşe, oamenii au ieşit cu mic cu mare să se bucure de vremea superbă.

„Adevărul“ vă prezintă astăzi cum au ales românii din marile oraşe ale ţării să petreacă cea de-a doua zi de Paşte. Alături de familie şi prieteni, cei mai mulţi au ieşit la iarbă verde şi la o plimbare prin parcuri. 

BUCUREŞTI. Cum petrec bucureştenii a doua zi de Paşte: terasele şi parcurile sunt neîncăpătoare, grătarele sfârâie

Astăzi, în a doua zi de Paşte, bucureşteni care au ales să-şi petreacă sărbătorile în oraş au luat cu asalt parcurile. „Adevărul“ vă prezintă cum petrec bucureştenii anul acesta Paştele.

În timp ce unii au decis să plece din Bucureşti şi să se bucure de câteva zile departe de agitaţia din oraş, alţii şi-au petrecut sărbătorile în Capitală şi astăzi, în a doua zi de Paşte, au ieşit să se relaxeze la iarbă verde. Parcurile din Bucureşti sunt neîncăpătoare încă de la primele ore ale dimineţii.

image

La prânz, Parcul Herăstrău din Capitală este plin. Cu mic cu mare, bucureştenii se plimbă uşor pe marginea lacului, în timp ce pasionaţii mersului pe două roţi îşi fac cu greu loc prin aglomeraţie.

CONSTANŢA. Primii turişti, dar şi constănţenii au făcut prima baie în mare

Cele 22 grade celsius şi soarele de afară au încurajat puţinii turişti de pe litoral, dar şi pe constănţeni să se arunce în valuri. Aşa cum este normal, apa este destul de rece, dar oamenii spun că nu puteau să rateze ocazia unei băi în mare chiar de Paşte.

Pe litoral a fost vreme de prăjit. Fie carnea pe grătare, fie turistul la soare. Previziunile meteorologilor s-au adeverit şi la Constanţa au fost 22 grade Celsius. Dacă în prima zi de Paşte oamenii au privit cu neîncredere vremea de afară şi nu au ieşit decât la o plimbare, luni situaţia s-a schimbat. 

la plaja de paste

"Nu mi se pare atât de frig", spune o turistă blondă care şi-a pus deja costumul de baie încă din luna Aprilie. "Este o vreme OK. Astăzi am ajuns din Galaţi la mare şi pentru asta am venit. Nici nu mi-am adus o loţiune de corp pentru că nu am fost sigură că va fi vreme bună. Aş vrea să încerc să fac şi baie". 

TURNU-SEVERIN. Severinenii au ieşit în Pădurea Crihala pentru a profita de vremea frumoasă

Vremea însorită a scos severinenii a doua zi de Paşte din casă şi cum posibilităţile de distracţie la Turnu Severin sunt puţine, mulţi dintre ei au ales să vină în Pădurea Crihala. După masa îmbelşugată de Paşte, o plimbare prin pădure este numai bună pentru organism.

severineii au iesit la plimbare in pădurea crihala FOTO Corina Macavei

Cu nepoţeii, cu bicicleta, cu prietenii pentru o partidă de fotbal ori pur şi simplu pentru relaxare, severinenii au venit în număr mare luni după-amiază în Pădurea Crihala. Este locul unde odinioară se întindeau pe pături ori pregăteau grătarul, dar acum de când a fost reabilitată cu fonduri europene toate aceste lucruri nu mai sunt permise. În schimb, sunt mai multe posibilităţi de distracţie atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari.

GALAŢI. Vremea frumoasă i-a scos pe gălăţeni lă iarbă verde 

Nu este sărbătoare fără un grătar la iarbă verde, iar gălăţenii nu au făcut excepţie. Cum meteorologii anunţaseră o vreme prietenoasă, cei dornici să-şi petreacă Paştele în aer liber au luat cu asalt principalele zone de agrement din oraş.Însoţiţi de prieteni şi familie, sute de gălăţeni au luat cu asalt zonele de agrement din oraş. Desigur, nu înainte de a se „înarma” cu băutură şi carne gata condimentată, numai bună de pus pe grătar, dar şi cu foarte multă bună dispoziţie.

Paste 2015 Galati

Cei mai mulţi au ales să îşi întindă mesele în Pădurea Gârboavele. De la distanţă se puteau auzi în boxe ritmuri de manele şi muzică populară, semn că distracţia era în toi. În timp ce doamnele se relaxau pe pătură, domnii se ocupau de prepararea fripturii. „Pregătim la grătar pulpe, carne de purcel, cârnăciori şi mici. Hristos a Înviat!”, ne-a spus un gălăţean.

CLUJ-NAPOCA. Terasele şi parcurile au „înviat” în a doua zi de Paşte

Vremea bună i-a scos pe clujeni din case. În a doua zi de Paşte, terasele şi parcurile din oraş au „înviat”. Capitala Culturală a Tineretului se relaxează înainte de începerea zecilor de festivaluri care vor anima oraşul anul acesta.

image

Cu greu puteai găsi un loc, după-masă, la una dintre terasele de pe strada Eroilor. În Piaţa Unirii, pe lângă clujenii care stăteau la soare pe bănci, puteai vedea şi grupuri de turişti care explorau zona. Chelnerii de la terasele din Piaţa Muzeului nu au avut nicio clipă de pauză - toate mesele erau ocupate.

ALEXANDRIA. Alexăndrenii au petrecut a doua zi de Paşte la aer curat

Pădurea Vedea şi parcurile din Alexandria au fost luate cu asalt de alexăndreni în a doua zi de Paşte. Vremea a fost tocmai bună pentru un grătar în aer liber, pentru  o partidă de tenis sau pur şi simplu pentru o plimbare la iarbă verde.

Parcurile din oraş au fost pline în a doua zi de Paşte. După mesele îmbelşugate din prima de sărbătoare, vremea bună i-a îmbiat pe alexăndreni la plimbare în parcuri sau în Pădurea Vedea.

alexandria 13

Pentru cei mici, atracţia a fost platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria unde municipalitatea a amenjat un mic orăşel de distracţie, populat cu personaje de poveste, iepuraşi şi ouă uriaşe. În  vreme cu copiii s-au jucat, părinţii s-au relaxat pe băncile din parc, profitând de vremea bună.

VASLUI. Grătare în faţa blocului, promenada în Grădina Publică, partide de şah şi table

Bârlădenii profită din plin de vremea frumoasă şi zilele libere de Paşte. Încă de la ora prânzului, sute de oameni au ieşit la plimbare să se bucure de căldura soarelui.

Cum Bârladul nu este prea ofertant în materie de locuri de divertisment, orăşenii se bucură de plimbările în aer liber, întâlniri cu prietenii sau practicarea sportului în aer liber.

paste barlad

Locul preferat de promenadă este Grădina Publică, locul unde, cu mic cu mare, ies oamenii pentru a se bucura de privelişte şi aer curat. Unii se plimbă cu bicicletele, copiii se adună la locurile de joacă special amenajate, iar pensionarii preferă locurile special amenajate unde pot să joace table, şah ori rummy.

În centrul oraşului vin bârlădenii pentru a se fotografia alături de iepuraşii din beteală aplasaţi de municipalitate pe platoul din Piaţa Civică, în faţa Primăriei ori pe aleea centrală a Parcului "V. I. Popa".

SUCEAVA. Mici şi bere la Cetatea de Scaun a Sucevei în a doua zi de Paşte

Sucevenii şi turiştii aflaţi în municipiului Suceava în cea de-a doua zi de Paşti au ieşit la plimbare în parcul central şi la Cetatea de Scaun a Sucevei. Luni, în cea de-a doua zi de Paşti, sucevenii şi turiştii aflaţi în municipiul Suceava, au preferat plimbările prin parcul central sau la Cetatea de Scaun a Sucevei.

suceava oameni cetate

Parcarea monumentului istoric era plină de maşini ale celor care au ales să viziteze reşedinta foştilor voievozi ai Moldovei, dar şi Muzeul Satului Bucovinean aflat în imediata apropiere.Pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei se află şi cel mai mare ou de Paşti din lume.

SLOBOZIA. Parcurile, bucuria prichindeilor în a doua zi de Paşte

La Slobozia, în a doua zi de Paşte, cel mai frumos au petrecut copiii. Însoţiţi de bunici şi părinţi, zeci de micuţi au mers în parcuri la distracţie. Vremea frumoasă a ţinut cu toată lumea. La prânz, în inima Bărăganului, termometrele arătau peste 20 de grade Celsius.

tr

În parcul de lângă Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, zeci de copii alergau şi se jucau la tobogan. Miruna (4 ani) şi prietena ei Irina (4 ani) ani şi-au adus de acasă lopăţelele şi găletuşele şi s-au jucat la groapa de nisip. Fetiţele încercau să construiască un mare castel, aşa cum au văzut ele în desenele animate, pe calculator.

FOCŞANI. Parcurile şi locurile de joacă, principala distracţie a adulţilor şi copiilor în a două zi de Paşte

Vremea frumoasă din aceste zile de sărbătoare „i-a gonit” din case pe focşăneni, cei mai mulţi alegând parcurile din municipiu.Dacă duminică pe străzile din oraş nu era ţipenie de oameni, mulţi preferând să petreacă sărbătoarea în familie, astăzi străzile au devenit ceva mai animate. În afară de cei care au preferat liniştea pădurii şi au plecat cu familiile prin împrejurimi, la iarbă verde şi un grătar, cei care au rămas în oraş au ales parcurile.

parcuri

În Focşani, la orele prânzului, sute de adulţi puteau fi văzuţi relaxându-se pe băncile din oraş, în vreme ce copiii şi-au scos bicicletele la plimbare sau au preferat locurile de joacă special amenajate pentru ei.

„Meteorologii ne-au cam speriat cu o săptămână în urmă, când anunţau că o să fie frig de paşte, dar uite ce frumos este afară, Cred că merge şi de plajă, pentru cei care au plecat la mare. Eu am preferat o plimbare pe aleile din parc, să pun organismul la treabă după masa îmbelşugată de Paşti. De  mâine o luăm de la capăt cu munca”, ne spune Ionel Vornic, un bărbat din Focşani.

TIMIŞOARA.  Timişoara a înflorit în a doua zi de Paşte. Feerie de magnolii, lalele şi flori de primăvară

Vremea bună din a doua zi de Paşti i-a făcut pe timişoreni să iasă la plimbare într-un oraş colorat în culorile florilor de primăvară.

Timişoara primăvara FOTO Ştefan Both

Cei care au ales să se relaxeze în Timişoara, în a doua zi de Paşte, au avut parte de o privelişte nespus de frumoasă. Oraşul a înflorit în acest început de primăvară. Malul canalului Bega este mai atregător ca niciodată în această perioadă.

Florile din copaci şi magnoliile sunt ispititoare, atregătoare, încântătoare cu ale lor culori şi miresme.

Un mesaj inedit a apărut pe unul din picioarele podurilor, care vorbeşte despre starea de spirit al unui îndrăgostit. “Inimă de piatră, dinţi de gheaţă. Spune-mi c-o să mă iubeşti şi no să pleci niciodată”, scrie acesta.

La acest material au participat Cristina Răduţă, Corina Macevei, Elisabeth Bouleanu, Dinu Zară, Mădălin Sofronie, Borcea Ştefan, Sabina Ghiorghe, Adrian Boioglu, Oana Cernat, Remus Florescu, Ştefan Both.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite