Cum petrec bucureştenii a doua zi de Paşte: terasele şi parcurile sunt neîncăpătoare, grătarele sfârâie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în a doua zi de Paşte, bucureşteni care au ales să-şi petreacă sărbătorile în oraş au luat cu asalt parcurile. „Adevărul“ vă prezintă cum petrec bucureştenii anul acesta Paştele.

În timp ce unii au decis să plece din Bucureşti şi să se bucure de câteva zile departe de agitaţia din oraş, alţii şi-au petrecut sărbătorile în Capitală şi astăzi, în a doua zi de Paşte, au ieşit să se relaxeze la iarbă verde. 

Parcurile din Bucureşti sunt neîncăpătoare încă de la primele ore ale dimineţii.

image

Bicicletele, piese de rezistenţă

La prânz, Parcul Herăstrău din Capitală este plin. Cu mic cu mare, bucureştenii se plimbă uşor pe marginea lacului, în timp ce pasionaţii mersului pe două roţi îşi fac cu greu loc prin aglomeraţie.

image

Pe lângă cei care preferă să se plimbe pe uscat, sunt o mulţime de oameni care aşteaptă la o coadă enormă ca să urce în vaporaşele de pe Lacul Herăstrău. 

herastrau

Preţul unui bilet pentru adulţi costă 5 lei, în timp ce copiii trebuie să plătească cu trei lei mai puţin. De asemenea, pe marginea lacului se află câteva terase care îi aşteaptă pe bucureşteni cu bere rece, suc, popcorn şi mici proaspeţi. 

Grătarele sfârâie

În Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei, pe lângă cei care au venit să se relaxeze la aer curat, o mulţime de oameni au ieşit la grătar.

image

Aici, încă din anul 2009, primăria de sector a amenajat un loc dedicat celor care vor să facă un grătar fără să aleagă pădurile din apropierea Bucureştiului. 

image

„E vremea frmoasă, avem liber şi astăzi, de ce să nu profităm? Ne-am săturat de drob şi sarmale, azi vrem mici, pastramă de berbecuţ“, povesteşte un bucureştean. Totodată, spune acesta, locul este perfect şi pentru copii pentru că se pot juca, la aer curat, în timp ce părinţii lor pregătesc grătarele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite