Fiecare Copac are un Nume. Asociația OR și Romsilva plantează 1000 de stejari pentru viețile distruse de Holocaust

0
Publicat:

Fiecare Copac are un Nume.  Asociația OR și Romsilva plantează 1000 de stejari pentru viețile distruse de Holocaust, evrei si romi.

Asociația OR și Romsilva plantează 1000 de stejari Sursa foto Adevărul
Asociația OR și Romsilva plantează 1000 de stejari Sursa foto Adevărul

Asociația OR pentru Educație, Cultură, Dezvoltare, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva, organizează duminică, 26 martie 2023, în zona Comana – Giurgiu, acțiunea de împădurire – Fiecare Copac are un Nume. Se vor planta 1000 de stejari pentru 1000 de vieți distruse de Holocaust – evrei si romi – un omagiu adus celor care au pierit în cel mai întunecat episod din istoria omenirii.

Poster Fiecare Copac are un Nume OR

Scopul evenimentului este de a promova educația, cultura și dezvoltarea durabilă, prin plantarea de stejari, care vor reprezenta un simbol al speranței si al regenerării. Fiecare dintre arborii plantați va primi numele unei victime a Holocaustului – evrei si romi – astfel, încât să rămână o amintire vie și o lecție de istorie pentru generațiile viitoare. Va fi montat un panou cu date despre proiect și cele 1000 de nume.

Plantarea stejarilor se va face sub îndrumarea specialiștilor în silvicultură, pentru ca, fiecare arbore plantat să primească toată atenția necesară pentru a se dezvolta si a crește sănătos. Accesul în zona de plantare se face din DJ 603, care face legătura între comunele Mihai Bravu si Comana, din județul Giurgiu, începand cu ora 10, duminică, 26 martie 2023.

Suntem încrezători că impreună, vom transmite un mesaj de onorare a memoriei victimelor Holocaustului, de necesitate a unui dialog intercultural, interetnic si interconfesional, pentru nevoia de acțiuni ferme împotriva antisemitismului, a xenofobiei, a urii. Împreună vom reuși!

Proiectul este realizat impreună cu Centrul de studii ebraice Goldstein-Goren al Universității din București, Forumul B’nai B’rith dr.Moses Rosen – România, Fondation pour la Mémoire de la Shoah (Franța), organizațiile Amare Rromentza și Romane Rodimata, Colegiul Universitar Spiru Haret si Asociația Mihai Eminescu – Luceafărul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite