Explozii la Crevedia. Un pacient transferat la Milano, în stare critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi pacienți decedați, 12 externați și alți 12 transferați în străinătate pentru tratament. Bilanțul de luni al pacienților care au avut de suferit în urma exploziiilor produse sâmbătă-seară la Crevedia, Dâmbovița.

12 pacienți au fost transferați în străinătate pentru tratament Foto: Adevărul
12 pacienți au fost transferați în străinătate pentru tratament Foto: Adevărul

Trei pacienți sunt intubați și ventilați mecanis, potrivit buletinului informativ al Ministerului Sănătății de luni. Din cei trei, doi sunt la Spitalul Clinic de Urgență București ți unul la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București.

29 de pacienți sunt internați cu răni ușoare și medii, dintre care 16 pacienți - Spitalul Clinic de Urgență București; 8 pacienți - Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București; 3 pacienți – Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București; 1 pacient – Spitalul Universitar de Urgență București;1 pacient – Spitalul Universitar de Urgență Elias București, potrivit sursei mai sus citate.

Din cele 58 de victime inițiale, 12 au fost externate, doi pacienți au decedat și alți 12 au fost transferați în străinătate la tratament.

Potrivit informațiilor, unul dintre pacienții transferați la Bruxelles – Belgia, este ars pe mai mult de 15% din suprafața corporală, iar celălalt pe mai mult de 20%. Pacienții sunt intubați și ventilați mecanic, stabili și monitorizați continuu.

Din cei doi pacienți transferați la Milano, unul are arsuri pe mai mult de 80% din corp și este în stare critică, în timp ce al doilea are arsuri pe 20% din corp și este în stare stabilă.

Cei doi pacienți transferați în Germania, la Berlin, sunt stablili și au arsuri pe 40% din corp, însă ceilalți doi, transferați în Austria, la Graz, deși au arsuri pe 10% din corp au o patologie complicată din pricina localizării arsurilor și a gradului acestora.

Un al treilea pacient, transferat tot în Austria, la Viena, este stabil și respiră spontan, la fel și cel din Berrgen, Norvegia.

Alți doi pacienți transferați la Lubeck, Germania, sunt intubați și ventilați mecanic, dar starea lor este stabilă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite