Doar 33 de candidaţi s-au prezentat la proba scrisă a concursului pentru directori de Case de asigurări de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Gheorghe: În cel mai scurt timp, va fi publicată şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte case de asigurări de sănătate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Gheorghe: În cel mai scurt timp, va fi publicată şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte case de asigurări de sănătate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi, pentru concursul de directori de case de asigurări de sănătate, s-au prezentat, joi, la proba scrisă, a declarat preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe.

"Au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs. Dintre aceştia, în urma selecţiei dosarelor, au fost admişi la proba scrisă pe baza îndeplinirii criteriilor de participare la concurs 54 de candidaţi care aveau dreptul să se prezinte la proba scrisă astăzi. Dintre cei 54 s-au prezentat astăzi 33 de candidaţi. Prin urmare, în acest moment, sunt 20 de case de asigurări de sănătate despre care ştim sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două case de asigurări de sănătate nu s-au scos posturi în concurs. La alte trei case de asigurări de sănătate nu s-a înscris niciun candidat. La o casă de asigurări de sănătate s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor şi la alte 14 case de asigurări de sănătate s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă astăzi, însă nu s-au prezentat", a declarat, joi, Adrian Gheorghe, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a CNAS.

Şeful CNAS a precizat de asemenea că au fost elaborate două variante de concurs de către Comisia de examen, iar unul dintre candidaţi a extras de faţă cu ceilalţi una dintre probe, apoi s-au alocat 3 ore pentru rezolvarea acesteia. 

Adrian Gheorghe mai precizează că titlurile din Bibliografia de concurs au fost trase la sorţi de către comisia de concurs şi apoi, pe baza acstor titluri, s-au elaborate subiectele, astfel încăt să nu existe suspiciuni cu privier la elaborarea subiectelor.

El a transmis că, în cel mai scurt timp, va fi publicată şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte case de asigurări de sănătate care nu au putut fi ocupate în urma concursului de astăzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite