Cu cât va crește valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge

0
Publicat:

Valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va crește la anul de patru ori față de valoarea actuală. Este anunțul făcut de Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Donatorii de sânge vor primi mai mulți bani. Sursa foto: arhivă
Donatorii de sânge vor primi mai mulți bani. Sursa foto: arhivă

Valoarea tichetelor pe care le primesc donatorii de sânge va crește de la 1 ianuarie 2024 de la  67 lei la 280 de lei. „Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge – 280 de lei de la 1 ianuarie 2024. Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”, a anunţat ministrul Finanţelor, potrivit News.ro.

O formă de stimulare pentru cei care salvează vieţi

„Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viaţă celor aflaţi în nevoie. Bilanţul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei ”România are sânge de rocker, acum şi de investitor” în 2023 arată aşa: 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, de fiecare dată, donatorii au primit cea mai bună dobândă şi cel mai mic prag de subscriere. „În ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital, puţine proiecte pot să se mândrească cu impactul FIDELIS: 40% din activitatea pe piaţa primară derulată la Bursă au reprezentat-o emisiunile de titluri de stat ale Ministerului Finanţelor”, a mai transmis Boloş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite