Creştere alarmantă a numărului de cazuri de rujeolă la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte 94 noi cazuri de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.846. Dintre acestea, în 64 de cazuri, s-a ajuns la deces. Cazurile au fost înregistrate în zece judeţe din ţară şi în Capitală. Cele mai multe îmbolnăviri au fost semnalate în judeţul Suceava.

Un  număr de 94 de cazuri noi de rujeolă au fost raportate până vineri, 19 iulie, în zece judeţe din ţară şi în Bucureşti, a anunţat Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Până în prezent, au fost înregistrate 17.846 de cazuri de rujeolă, dintre care 64 de decese.

Cele mai multe  îmbolnăviri cu rujeolă s-au înregistrat în Suceava (51), Neamţ (16), Sălaj (7), Bucureşti (6) şi Caraş Severin (5).

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Rujeola este o infecţie virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, rinoree, conjunctivită, enantem (semnul Koplik) pe mucoasele bucale şi o erupţie cutanată maculopapulară generalizată.

Direcţia de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor eligibili împotriva rujeolei, atrăgând atenţia că această procedură este gratuită. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite