Coronavirus în România. Un bucureştean care s-a întors din Stuttgart - cazul cu numărul 37 de infectare cu virusul COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Un bărbat de 47 de ani din Bucureşti care a călătorit la Stuttgart între 26 februarie şi 2 martie a devenit, oficial, cazul cu numărul 37 de infectare cu noul coronavirus. Bărbatul prezenta simptome de pe 06 martie şi este internat la Spitalul Victor Babeş.


Cazul cu numărul 36 de infectare cu noul tip de coronavirus este un bărbat din Bucureşti, de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. Starea acestuia s-a agavat marţi noapte, când a prezentat simptome specific şi a fost internat în ATI la Spitalul „Victor Babeş”.

Încă trei cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus au fost confirmate, miercuri după-amiază, numărul cazurilor ajungând astfel la nivel naţional la 35. Este vorba despre: un bărbat de 55 ani, din Bucureşti, care a fost în contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic, de un bărbat de 31 ani tot din Bucureşti, aflat în autoizolare şi de o femeie, de 53 ani din Covasna, sosită pe data de 08 martie din Italia.

Cazul numărul 31 de infectare cu coronavirus a fost confirmat, miercuri dimineaţă, fiind vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iaşi, internat încă de pe 10 martie. El ar fi revenit din Veneţia pe 2 martie. Astfel, bilanţul a ajuns la 31 de români infectaţi, iar din aceştia şase au fost declaraţi vindecaţi.

Noul coronavirus se transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa patru zile pe diferite suprafeţe, arată cel mai recent studiu realizat de către experţii chinezi, care explică modul de transmitere a virusului.

Nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăţi în respiraţie), avertizează Grupul de Comunicare Strategică din cadrul MAI, care a emis un număr de 15 noi recomandări pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoştinţă de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus. Informaţi-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale! Puteţi obţine detalii dacă sunaţi la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu este un număr de urgenţă. Doar în cazul urgenţelor sunaţi la 112!”, se arată într-un document al Grupului de Comunicare Stategică din cadrul MAI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite