Copiii români din Germania vor putea învăța într-o școală românească

0
Publicat:

Copiii români care trăiesc în Germania vor putea învăța într-o școală românească, prima unitate de învățământ cu activități specifice domeniului artistic fiind deschisă la Berlin.

Prima școală românescă cu specific artistic a fost deschisă la Berlin. Foto: Arhivă
Prima școală românescă cu specific artistic a fost deschisă la Berlin. Foto: Arhivă

"Asociația Diaspora română Berlin este cea care a așezat piatra de temelie pentru dezvoltarea abilităților artistice a copiilor într-un cadru instituționalizat și care se adresează copiilor din familiile de români care trăiesc în Germania! Calitatea educației copiilor și tinerilor a devenit cu adevărat o prioritate în diaspora românească", transmite, într-un comunicat de presă, Comisia pentru Românii de Pretutindeni PNL Bucureşti.

Proiectul asociaţiei este intitulat "Dor de casă", scopul fiind învăţarea limbii române şi dezvoltarea copiilor. Proiectul "a facilitat deschiderea în acest an școlar în Berlin, a porților cunoașterii limbii române, a tradițiilor și artelor românești, devenind astfel, un fundament al templului românității autentice, oriunde s-ar afla", susţine sursa citată.

"Asociația, grație membrilor săi, care au avut determinarea să realizeze acest obiectiv dorit, necesar și sustenabil, desfășoară numeroase proiecte culturale. Un alt proiect adresat românilor din Germania este „Intelectuali români în atelierul lui Brâncuși”", se menţionează în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite