Cîţu, despre pregătirile pentru valul 4 al pandemiei: Cine nu a ţinut cont de ce am spus va fi responsabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Florin Cîţu a declarat, marţi, că va cere realizarea unei anchete pentru a afla cum a fost pregătit valul 4 şi a subliniat că cei care nu au ţinut cont de ce a spus el vor fi responsabili. Premierul se referă la situaţia paturilor insuficiente din secţiile ATI COVID.

„O să cer o anchetă, analiză, vreau să ştiu cum a fost pregătit valul 4 Covid. Ştiam că vine. Am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secţiile ATI pentru Covid, am spus să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde.

Aş vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii acest val 4 şi dacă nu s-a ţinut cont de ce am spus eu, cine nu a ţinut cont va fi responsabil.

Azi voi discuta despre aceste paturi cu cei de la DSP, cu manageri de spitale, pentru că este vorba şi de detaşarea personalului, nu doar de a creşte numărul de paturi. Aş vrea să văd acest plan cât mai repede cu putinţă.

E anormal şi cineva trebuie să răspundă dacă valul 4 nu a fost pregătit, deşi am tot vorbit despre asta toată vara", a spus premierul, conform Digi24.

Premierul precizează că la ATI COVID sunt 1.024 de paturi şi că la venirea ministrului interimar Cseke Attila, erau 600. Florin Cîţu spune că trebuie să fie 1.600 de paturi la ATI.

Întrebat dacă se vor impune noi restricţii, premierul a răspuns că "lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic", şi că singură soluţie pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea.

Numărul paturilor de la ATI COVID vor fi verificate zilnic

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi că mai mult de 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica zilnic, începând de marţi, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Începând de astăzi, din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, un număr de peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi", a precizat MS.

Totodată, la cererea ministrului interimar al Sănătăţii, pe pagina de web a MS - www.ms.ro - a fost publicat Planul naţional de rezilienţă la „recrudescenţa" COVID-19, care este întocmit şi asumat la nivelul fiecărui judeţ de către managementul direcţiilor de sănătate publică şi al unităţilor sanitare cu paturi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite