Cea mai periculoasă manevră legală care poate fi făcută la volan. Titi Aur: „E considerată banală de mulţi”

0
Publicat:

Costin Tătuc, specialist în siguranţă rutieră, şi Titi Aur, expert în conducere defensivă, au analizat mai multe clipuri video din trafic.

Titi Aur explică ce înseamnă frâna neconvențională. FOTO Adevărul
Titi Aur explică ce înseamnă frâna neconvențională. FOTO Adevărul

Printre ele s-a numărat și un clip în care se vede cum posesorul unui bolid de lux face slalom printre maşini şi efectuează mai multe depăşiri riscante, deși în zonă era şi un indicator de „depăşire interzisă", iar pe carosabil era marcată  linie dublă continuă, potrivit DCNews.  

„Este exemplul clar de <<am cu ce!>> (...). Accidentul de circulaţie este mereu multicondiţionat. Întotdeauna există o cauză principală şi mai multe cauze secundare, la care se adaugă nişte elemente de context şi nişte factori favorizanţi. Marele noroc al unora a fost că niciodată nu s-au suprapus toate aceste elemente", a declarat Costin Tătuc, specialist în siguranţă rutieră.

Fostul campion de raliuri Titi Aur, expert în conducere defensivă, a analizat atitudinea șoferului:

„Eu am un singur comentariu, şi scurt. Parvenitul nu poate sta după fraierul care respectă reguli. El trebuie să se ducă, că e important”..

Cea mai periculoasă manevră legală pe care o poate face un şofer 

Potrivit acestuia, manevra de depăşire este cea mai complexă şi periculoasă manevră legală pe care o face un șofer, în condiţii normale, excluzând teribilismul.

„Din păcate, e considerată a fi o manevră banală, de către mulţi. Unii depăşesc o coloană, în loc să depăşească o singură maşină, depăşesc în zone interzise, etc. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că sunt zone unde e un exces de zel din partea celor care trasează marcajele, dar în majoritatea cazurilor, unde există linie continuă sau dublă continuă, există un motiv bine întemeiat. Mulţi îşi asumă depăşirile pentru că nu conştientizează pericolele", a mai explicat Titi Aur, în aceeași emisiune.

 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite