Articol publicitar

Ce tehnologie oferă clinicile din străinătate pentru tratarea cancerului?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce bolnavii de cancer din România fac liste de aşteptare pentru a beneficia de şedinţe de radioterapie sau în unele cazuri, nu pot beneficia de acest tratament din lipsa aparaturii performante, clinicile din străinătate vin cu soluţii medicale inteligente.

Centrul Medical Anadolu din Turcia pune la dispoziţia pacienţilor diagnosticaţi cu cancer, tehnologie medicală de ultimă generaţie şi tratamente personalizate. Centrul Oncologic al Centrului Medical Anadolu oferă o abordare multidisciplinară a tratamentului de cancer şi oferă servicii de diagnostic pentru astfel de afecţiuni interne cum ar fi anemia, tulburările de coagulare, tromboza şi tipurile de cancer hematologice ca leucemia, limfomul şi mielomul.

Ce tehnologie oferă clinicile din străinătate pentru tratarea cancerului?

Prof. Kayıhan Engin, Prof.în Radiologie Oncologică la Centrul Medical Anadolu, spune că Cyberknife reprezintă singurul sistem de radiochirurgie care combină acceleratorul linear cu sistemul de ghidare imagistică. Cyberknife vine cu o serie de beneficii pentru pacienţi, printre care:

  • Lipsa inciziei şi a durerii asociate acesteia
  • Timp mai scurt de revenire după operaţie
  • Lipsa anesteziei.
image

Importanţa radioterapiei în tratarea cancerului

Experţii Centrului Medical Anadolu au peste 8 ani experinţă în utilizarea robotului Cyberknife şi Truebeam. Acesta din urmă este considerat un aparat medical revoluţionar în tratarea cancerului şi poate executa mai multe terapii, printre care:

  • radioterapia şi radiochirurgia ghidate prin imagine integrată (IGRT şi IGRS)
  • radioterapia cu ajustarea intensităţii (IMRT)
  • Arc-terapia volumetrică cu ajustarea intensităţii
  • radioterapia stereotactică (SBRT).

Radioterapia este o parte extrem de importantă din tratamentul de cancer. Medicul trebuie să fie extrem de precis în realizarea tratamentului, pentru a minimaliza efectele secundare ale acestuia. Departamentul nostru este dotat cu 3 aparate performante: două tehnologii Truebeam şi un robot Cyberknife. Eu împreună cu echipa mea suntem pionieri în Turcia în ceea ce priveşte utilizarea acestor tehnologii medicale de vârf, dar şi în aplicarea unor tehnici sofisticate precum Radioterapia de Intensitate Modulară,” a declarat Prof. Kayıhan Engin, Prof. în Radiologie Oncologică la Centrul Medical Anadolu.

Experţii de la Centrul Medical Anadolu au peste 11 ani de experienţă în utilizarea Cyberknife. Trubeam este de asemenea un alt tip de aparatură medicală, ce este utilizată în tratarea cancerului, ce permite medicilor să realizeze o serie de terapii, precum:

  • Radioterapie şi radio-chirurgie ghidată de un sistem integrat de imagistică
  • Radioterapie cu intensitate ajustabilă
  • Terapie Arc modulată volumetric
  • Radioterapie stereostatică.

Avantajul robotului Truebeam constă în doza mare de radiaţii pe care o poate aplica într-un timp scurt, cu o precizie foarte mare asupra zonei tumorale, fără a avea impact negativ asupra ţesuturilor sănătoase din jur. În plus, în timpul tratamentului, pacientul nu resimte niciun discomfort, fiind nevoie doar să stea nemişcat, ajutat fiind de dispozitive de fixare necesare în funcţie de zonele tratate.

În ceea ce priveşte tehnologia Cyberknife, aceasta este relativ nouă în sfera radio-chirurgiei. Experţii Centrului Medical Anadolu sunt pionieri în utilizarea Cyberknife în regiunea lor, fiind printre primii chiar şi din Europa.

“Noi am utilizat Cyberknife pentru numeroase cazuri, dar cel mai adesea pentru: tumorile cerebrale, cancer pulmonar, cancer pancreatic, metastaze la ficat şi cancer de prostată, a mai declarat Kayıhan Engin, Prof.în Radiologie Oncologică la Centrul Medical Anadolu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite