Câți bani mai fac vrăjitoarele din România: aproape 100.000 de euro pentru „ritualuri spirituale, dezlegări de farmece și vindecare energetică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Galați a fost reținută de polițiști, pentru că ar fi înșelat mai mulți români pe internet.

Vrajitoare FOTO Shutterstock jpg

O femeie care pretindea că este clarvăzătoare și tămăduitoare și promitea că dezleagă farmece a încasat în 7 luni, din această activitate, peste 95.000 de euro.

Vrăjitoarea în vârstă de 23 de ani, din Galați, promitea în anunțurile postate pe rețelele sociale vindecarea energetică prin diferite ritualuri spirituale, dezlegări de farmece și citire în cărțile de tarot.

Și-ar fi început activitatea în octombrie 2023 și, până să fie prinsă, ea și o a doua persoană cercetată în același dosar, ar fi încasat aproape 100.000 de euro de la românii căzuți în mrejele lor, potrivit digi24.

"În perioada octombrie 2023 – mai 2024, două persoane cercetate, domiciliate în județele Galați și Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare și clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărți de tarot și alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro", se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția Română.

Pentru a proba acuzațiile, anchetatorii au făcut marți, 28 mai 2024, patru percheziții domiciliare, în municipiile Ploiești și Galați.

"În urma cercetărilor efectuate și a punerii în executare a mandatelor de percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, 4 telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare și obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate (respectiv cărți de tarot, obiecte de cult, etc.)", mai transmit polițiștii.

 În urma audierilor, femeia de 23 de ani din Galați a fost reținută pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată instanței, pentru luarea măsurilor legale. Polițiștii contină cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite