Carne de pasăre infestată cu Salmonella, descoperită într-un mare lanț de magazine din România

0
Publicat:

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit Salmonella la mai multe produse de pasăre vândute într-un mare lanț de magazine din țară, potrivit observatornews.ro.

Carne de pui la caserolă. FOTO Shutterstock
Carne de pui la caserolă. FOTO Shutterstock

Constatările au fost făcute de comisarii de la CRPC Bucureşti Ilfov, după controalele efectuate la societatea Rewe România S.A. (la Penny),  potrivit observatornews.ro.

În ce produse a fost identificată Salmonella

Acțiunile de control au vizat depozitul din comuna Ștefănești, dar și în alte două magazine din București, după ce a existat suspiciunea contaminării cu Salmonella a mai multor produse de pasăre.

Au fost probe au fost prelevate din produsele din lotul 1041203; precum și din ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea,  produse la care s-a confirmat prezența Salmonellei.

„Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm ANSVSA, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, notează observatornews.ro.

Amintim că, vineri, LIDL a anunţat retragerea de la vânzare a unui lot de produse alimentare, care ar putea fi contaminat cu Salmonella, după ce producătorul GEKA a recheamat preventiv produsul „Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 3 februarie 2025, din lotul cu numărul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezenţă Salmonella. 

În cazul lotului vizat, nu se poate exclude prezența bacteriei salmonella în produs, potrivit ANSVSA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite