Avem peste 12.000 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care circa 4.500 cu Omicron | DOCUMENT

0
0
Coronavirus covid Omicron FOTO Shutterstock
Până la data de 3 aprilie rata de confirmare cu VOC a fost de 95% FOTO Shutterstock

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că până la data de 3 aprilie au fost confirmate peste 12.000 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care circa 4.500 cu varianta Omicron.

Astfel, potrivit INSP, p├ón─â la data de 3 aprilie au fost confirmate 12.216 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determin─â ├«ngrijorare (VOC), din care: 1.722 - Alpha, Beta - 11, Gamma - 23, Delta - 5.957 ┼či Omicron - 4.503.

Cazuri confirmate cu varianta Delta

Conform sursei citate, dintre cele 5.957 de cazuri cu varianta Delta, nici unul nu a fost confirmat în ultima săptămâna. 

ÔÇ×Este a patra s─âpt─âm├ón─â consecutiv─â ├«n care nu au fost confirmate cazuri cu varianta DeltaÔÇŁ, conform sursei citate.

Iar până în prezent, dintre numărut total de cazuri cu varianta Delta, la 94 a fost detectată sub-varianta AY.4.2 (1,6%).

Cazuri confirmate cu varianta Omicron 

Totodată, dintre cele 4.503 de cazuri cu varianta Omicron, 280 au fost confirmate în ulima săptămână.

Iar din numărul total de cazuri cu varianta Omicron, înregistrate până în prezent, la 1.276 a fost detectată sub-varianta BA.2 (28%).

Până la data de 3 aprilie rata de confirmare cu VOC a fost de 95%.

De asemenea au fost ├«nregistrate ┼či comunicate la INSP-CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determin─â ├«ngrijorare (VOC), din care 45 cu varianta Delta, 27 cu varianta Alpha ┼či 3 cu varianta Gamma, ┼či nici unul la cazurile confirmate cu varianta Omicron.

INSP reaminte┼čte c─â din s─âpt─âm├óna 36 varianta Alpha nu mai reprezint─â VOC. Motivele pentru care ECDC a luat aceast─â decizie sunt reducerea drastic─â a circula┼úiei acestei variante ├«n EU/EEA dup─â emergen┼úa variantei Delta, precum ┼či faptul c─â exist─â pu┼úine eviden┼úe ale impactului variantei Alpha asupra imunit─â┼úii induse de vaccin.

ÔÇ×O variant─â a SARS-CoV-2 apar┼úin├ónd liniei Pango B.1.1.529, cu un num─âr mare de muta┼úii ale genei S ├«n compara┼úie cu virusul original, a fost detectat─â la ├«nceputul lunii noiembrie 2021. Pe data de 26 noiembrie 2021 varianta a fost desemnat─â de c─âtre Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii (OMS) ca variant─â de ├«ngrijorare (VOC) ┼či a primit denumirea OmicronÔÇŁ, mai men┼úioneaz─â INSP.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite