Autorizaţia de reînhumare a scriitorului Nyiro Jozsef a fost anulată de Tribunalul Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorizaţia de înhumare a scriitorului Nyiro Jozsef, emisă de Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc şi atacată în contencios administrativ de către Prefectura Harghita, a fost anulată, miercuri, de Tribunalul Harghita. Decizia nu este definitivă.

Instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Harghita a respins, miercuri, excepţiile invocate de avocatul Primăriei Odorheiu Secuiesc şi a anulat autorizaţia de reînhumare a scriitorului Nyiro Jozsef, eliberată în 25 mai, informează Mediafax.

„A fost admisă acţiunea Prefecturii şi s-a anulat actul administrativ emis de Primăria Odorheiu Secuiesc", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Harghita, judecătorul Kardalus Erika.

Decizia instanţei nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Prefectul de Harghita, Augusta Cristina Urzică, a declarat, în 26 mai, că a atacat în contencios administrativ autorizaţia de reînhumare a lui Nyiro Jozsef eliberată de primarul din Odorheiu Secuiesc. Ulterior, reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef la Odorheiu Secuiesc a fost anulată. În 27 mai a avut loc doar o slujbă de pomenire a acestuia.

MAE şi-a exprimat dezacordul faţă de intenţia oficialităţilor ungare de a aduce în România rămăşiţele lui Nyiro Jozsef, pentru a fi reînhumate în cadrul unui ceremonial care urma să fie organizat de PCM pe parcursul mai multor zile, în Gheorgheni, Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite