Adriana Pistol: În prezent avem în circulaţie ambele tulpini, atât Omicron, cât şi Delta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România circulă două tulpini de SARS-CoV-2: Omicron şi Delta Foto: Arhivă
În România circulă două tulpini de SARS-CoV-2: Omicron şi Delta Foto: Arhivă

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat în prezent în România sunt în circulaţie atât tulpina Omicron, cât şi Delta, precizând că în momentul în care Omicron va deveni dominantă, atunci toată lumea este expusă. Pistol a menţionat că încă nu este târziu pentru reglementarea certificatului verde.

Adriana Pistol a fost întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă se aşteaptă ca după începerea şcolii să explodeze numărul de cazuri de Omicron asupra copiilor.

“Nu va exploda asupra copiilor în mod deosebit, încă nu avem o transmistere comunitară susţinută, observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren, am putea spune în prezent că avem în circulaţie ambele tulpini, atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta, să spunem aproximativ jumătate jumătate. Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri dacă măsuril preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite”, a afirmat Pistol.

Ea a precizat că în România, printre persoanele depistate cu Omicron se află doi sau trei copii.

Întrebată dacă este târziu pentru adoptarea certificatului verde, Adriana Pistol a răspuns: “În acest moment încă nu este târziu, dar sigur că la un moment dat dacă creşterea numărului de cazuri va fi foarte mare, în câteva săptămâni, s-ar putea să devină într-adevăr târziu”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite