80% din meningitele virale la copii sunt date de enteroviruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Victor Babeş FOTO Adevărul
Spitalul Victor Babeş FOTO Adevărul

Mai mult de 80% din meningitele virale la copii sunt date de enteroviruşi, spune medicul Corneliu Popescu, şeful secţiei de Boli infecţioase şi tropicale de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, enterovirozele sunt însoţite de febră, scaune diareice apoase, dureri musculare, mialgii şi alte manifestări similare unei infecţii virale. Dr. Popescu spune că prezenţa la spital cu copilul nu trebuie făcută la prima vărsătură a acestuia.

„Dacă între vărsături sau între episoadele febrile are stare generală bună, atunci nu e aşa de grav. Dacă însă devine somnolent, palid, nu mai e atât de reactiv cum era înainte atunci trebuie să ne îngrijorăm şi să ajungem cu copilul la o unitate medicală”, a explicat doctorul. 

Potrivit acestuia, părintele nu trebuie să stea acasă cu copilul o perioadă mare în cazul în care există simptome, fără ca acesta să fie consultat de către medicul de familie.

Dr. Corneliu Popescu recomandă vaccinarea copiilor mici pentru rotavirus. 

„Vaccinarea pentru rotavirus se face la copiii foarte mici, sub şase luni. Culmea este că noi, ca ţară, ca şi alte vaccinuri de care am putea beneficia, nu le facem. În schimb, în ţări în care frecvenţa bolilor nu este atât de mare ca la noi iar incidenţa bolii nu e atât de mare ca la noi, la ei se fac vaccinările acestea în schemele obligatorii”, a punctat mai spus medicul, adăugând că, în permanenţă la spitalul Victor Babeş sunt înregistrate între 10 şi 30 de cazuri, zilnic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite