Vitamina C poate avea aceleaşi efecte benefice pentru sănătatatea sistemului cardiovascular al persoanelor obeze, precum mişcarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

O doză de 500 mg de vitamina C ar putea avea aceleaşi efecte benefice pentru sănătatea inimii persoanelor obeze precum mişcarea.

Cercetătorii au descoperit că vitamina C ajută la scăderea nivelului proteinei Et-1, responsabilă de subţierea vaselor de sânge care împiedică inima să pompeze sânge în tot corpul.

Astfel că, persoanele care sunt obeze ar trebui să ia suplimente de vitamina C în fiecare zi, întrucât beneficiile cardiovasculare ar putea fi aceleaşi cu a practica un sport cu regularitate, informează Daily Mail.

Persoanele obeze sunt predispuse la subţierea vaselor de sânge, ceea ce duce la îngreunarea circulaţiei sanguine şi la creşterea riscului de accident vascular. Pentru a evita această afecţiune se recomandă practicarea unui sport, însă în multe dintre cazuri pacientul nu va recurge la mişcare, aşadar, cealaltă opţiune ar fi administrarea de vitamina C. 

Studiul, la care au participat 35 de persoane obeze şi sedentare, a fost elaborat de către cercetătorii de la Universitatea din Colorado, pe o perioadă de trei luni.

20 dintre participanţii studiului au luat suplimente de vitamina C în fiecare zi, în timp ce 15 dintre participanţi au urmat un program zilnic de aerobic. Astfel cercetătorii au descoperit că administrarea unei doze zilnice de 500 mg de vitamina C are aceleaşi efecte asupra sistemului cardiovascular precum ar avea puţină mişcare, conform sursei citate.

Cercetătorii recomandă administrarea unei doze zilnice de 40 mg de vitamina C, pentru un adult. O portocală de mărime medie conţine aproximativ 45 mg de vitamina C, aşadar, aceasta poate proveni şi din dieta pacientului. Pe de altă parte, nu se recomandă administrarea acestei vitamine într-un dozaj prea mare întrucât poate cauza simptome neplăcute.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite