VIDEO Sperma, atacată de sistemul imunitar feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Menshealth.de
FOTO Menshealth.de

Sunt clasice imaginile în care spermatozoizii dau iute din codiţe într-o competiţie acerbă de a fecunda ovulul pitit în trompele uterine. Acestea omit însă un amănunt important: atacul sistemului imuntar al femeii.

Călătoria spermatozoizilor în corpul femeii nu este deloc uşoară şi nici lipsită de obsatacole. 

Cercetătorii BBC One au realizat un material video fascinant, parte a proiectului „În interiorul corpului uman“, în care prezintă felul în care  „seminţele bărbatului“ sunt întâmpinate de către sistemul imunitar feminin. 

„Spermatozoizii, pătrunzând în corpul femeii, sunt tratataţi ca nişte invadatori. Sistemul imunitar este pus să îi distrugă. Odată ce ei intră în cervix, ajung într-un labirint de unde nu există ieşire. Este un loc perfect pentru o ambuscadă. Celulele albe din sânge atacă spermatozoizii din toate direcţiile“, explică autorii filmului. 

După acest atac, dintre cei aproximativ 250 de milioane de spermatozoizi prezenţi, în medie, în sperma ejaculată în urma unui act sexual, doar vreo 20 reuşesc să supravieţuieasă şi să ajungă în siguranţă în tubul falopian, locul unde este eliberat ovulul. 

Este o selecţie naturală perfectă: numai cei puternici au şansa să creeze o nouă viaţă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite