VIDEO Cum arată plămânii unui bărbat care a fumat un pachet de ţigări pe zi, timp de 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Wuxi People, din Jiangsu, China, au făcut publice imagini cu plămânii unui bărbat în vârstă de 52 de ani, care a fumat timp de 30 de ani, un pachet de ţigări pe zi. Bărbatul a murit în cele din urmă în urma unui emfizem pulmonar.

Negru-cărbune în loc de roz. Aşa arată plămânii cuiva care a fumat timp de trei decenii, au făcut cunoscut prin intermediul unor imagini video medici chinezi. Imaginile au mai mult de 25 de milioane de vizualizări în social media, potrivit dailymail.co.uk.

„Mai aveţi curajul să fumaţi?“, au întrebat medicii instituţiei sanitare mai sus citate.  Unii dintre utilizatori au fost de părere că filmarea este cea mai bună reclamă antifumat făcută vreodată.

Se pare că pacientul dorea să-şi doneze organele după moarte, dar medicii şi-au dat seama atunci când i-au văzut că acest lucru este imposibil, a declarat dr. Chen, unul dintre chirurgii care a condus operaţia.
El a postat un mesaj pe o  reţea de socializare în care spunea că: „mulţi fumători din ţară au plămâni exact ca aceştia“. 

Plămânii negri ai unui fumător înrăit

Imagine indisponibilă

„Dacă sunteţi fumători înrăiţi cel mai probabil plămânii dvs. nu vor fi acceptaţi la transplant, chiar dacă înainte de a muri v-aţi exprimat dorinţa de a-i dona“, a adăugat acesta.

Potrivit unor date statistice din 2018, în China, 350 de milioane de adulţi – 27% -  sunt fumători. Fumatul este cel mai evitabil factor de risc în cancer.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite