Vaccinul anti-COVID Pfizer împotriva subvariantelor Omicron urmează să fie aprobat în toamnă, anunţă EMA

0
0
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea să aprobe în această toamnă un vaccin împotriva covid-19 al alianţei Pfizer/BioNTech care ţinteşte subvariantele care se răspândesc rapid ale variantei omicron a SARS-CoV-2, anunţă miercuri un purtător de cuvânt al agenţiei.

Tulpinile Omicron BA.4 şi BA.5 alimentează o creştere a numărului de cazuri de Covid-19 în Europa şi SUA, ceea ce a determinat OMS să declare luna trecută că pandemia este „departe de a se fi încheiat”, potrivit France24. 

Autoritatea europeană de reglementare a declarat luni că a lansat o analiză a unei versiuni adaptate a serului anti-Covid de la Pfizer care vizează aceste două subvariante, care se transmit mai uşor şi evită mai uşor sistemul imunitar decât tulpinile anterioare.

„EMA se aşteaptă să primească o cerere pentru vaccinul adaptat BA.4/5 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care va fi evaluat pentru o potenţială aprobare timpurie în toamnă”, a declarat un purtător de cuvânt al EMA într-un e-mail.

Acest lucru ar trebui să vină „la scurt timp după” aprobarea aşteptată a altor două vaccinuri adaptate de Pfizer şi de rivalul Moderna, care vizează tulpina originală Covid-19 şi subvarianta BA.1 anterioară a Omicron, a declarat purtătorul de cuvânt.

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite