Tratamentul-minune care a vindecat bolnavi de cancer în fază terminală: „Era ultima lor șansă“

0
Publicat:

Cercetătorii din SUA anunță că au descoperit un nou medicament care a eliminat cancerul la o treime dintre pacienții diagnosticați. Medicamentul reprogramează celulele canceroase înapoi în celule normale.

Noul tratament a salvat deja viața a 18 pacienți care au luat parte la experiment
Noul tratament a salvat deja viața a 18 pacienți care au luat parte la experiment

Pilula experimentală se numește revumenib. Acest medicament a eliminat complet cancerul în cazul unei treimi dintre pacienții care au participat la un studiu clinic mult așteptat în SUA.

Cu toate că nu toți pacienții au prezentat o remisie completă a cancerului, oamenii de știință își păstrează speranța că rezultatele pe care le-au obținut indică faptul că pilula ar putea să devină leacul pentru leucemie în viitorul apropiat, conform Euronews.

„Suntem incredibil de optimiști în privința rezultatelor pacienților care au primit acest medicament. Aceasta era ultima lor șansă”, a spus coautorul studiului Dr. Ghayas Issa, un medic specializat în tratarea leucemiei de la Centrul pentru Cancer MD Anderson al Universității din Texas.

18 pacienți salvați

Noul tratament a salvat deja viața a 18 pacienți care au luat parte la experiment și ale căror rezultate promițătoare au fost publicate luna aceasta în Revista Nature. Rezultatele preliminare au arătat că 53% dintre pacienți au răspuns la tratament, iar în 30% dintre cazuri boala a intrat în remisie, cancerul nemaifiind detectat în sânge.

O nouă șansă la viață pentru o tânără

Printre cei 68 de pacienți din nouă spitale americane care au participat la prima fază a experimentului se numără și arhitectul lituanian Algimante Daugeliate, în vârstă de 23 de ani, diagnosticată cu leucemie.

One patient’s perspective on receiving a menin inhibitor. Algimante flew to @MDAndersonNews from Lithuania to enroll. Outstanding reporting by @manuelansede who interviewed me and Eytan @MSKCancerCenter https://t.co/l0LPLjktNe

— Ghayas Issa (@GhayasIssa) March 18, 2023

Pacienta a făcut două transplanturi de măduvă osoasă de la sora ei, dar toate celelalte tratamente au eșuat. Doctorii ei au luat chiar în considerare să îi ofere îngrijire paliativă pentru a-i ușura suferința. „Eram disperată. Era ca și când trăiam un film oribil. Am simțit că moartea era iminentă și aveam doar 21 de ani”, a spus ea pentru El Pais.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite