Stochează gratuit celule stem din cordonul ombilical!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul păstrează celulele stem până în momentul intervenţiei
Laboratorul păstrează celulele stem până în momentul intervenţiei

Programul internaţional „Cost-free Family Donation“ permite stocarea celulelor din cordonul ombilical al nou-născutului pentru a trata o rudă deja diagnosticată cu o boală tratabilă cu celule stem.

Cryo Stem Health, partener Cryo-Save, lansează în România programul de stocare gratuită a celulelor stem recoltate la naştere din cordonul ombilical. Programul internaţional „Cost-free Family Donation“ este creat special pentru a oferi familiilor din România ocazia de a depozita celulele stem din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului în mod gratuit, cu scopul de a trata în viitorul apropiat o rudă (frate/soră/mamă/tată) ce este deja diagnosticată cu o boala ce poate fi tratată cu celule stem.

Pentru a corespunde criteriilor de admitere în acest program, membrul familiei trebuie să fie deja diagnosticat cu o afecţiune ce poate fi tratată în prezent cu celulele stem din sângele ombilical şi să fi contactat un medic oncolog sau hematolog care să fie de acord cu recomandarea tratamentului cu celule stem.

Dacă persoana este eligibilă, Cryo Stem Health va pune la dispoziţie kitul de recoltare, va asigura transportul probei, analizele obligatorii, va prelucra şi stoca proba de sânge şi de ţesut din cordonul ombilical al nou-născutului dumneavoastră, până când aceasta este utilizată, fără costuri pentru familie.

Ce afecţiuni se tratează cu celule stem

Afecţiunile care se pot trata cu celule stem se găsesc pe lista oficială internaţională. Printre ele se numără:

- afecţiuni  hematologice (leucemii acute sau cronice, sindroame mielodisplazice, mieloproliferative şi limfoproliferative, unele anomalii congenitale ale elementelor sangvine, mielomul multiplu)
- boli metabolice moştenite
- boli imune moştenite
- alte tipuri de cancer – neuroblastom, sarcom Ewing, retinoblastom, carcinomul celulelor renale

Persoanele care vor să se înscrie în programul "Cost-free Family Donation" trebuie să ia legătura cu Cryo Stem Health cu cel puţin 3 luni înainte de data probabilă a naşterii, la numerele de telefon 0311.063.165 sau 0733.108.748. Numărul de înscrieri lunare în program este limitat.

Citeşte şi:
Un plasture cu celule stem ar putea şterge semnele infarctului

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite