Şofranul previne cancerul hepatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul condiment care dă savoare mâncării are un puternic efect anticancer, arată un studiu recent, realizat la Universitatea „Emiratele Arabe Unite" din Emiratele Arabe Unite.

Efectul benefic al şofranului a fost testat, deocamdată, pe şoarecii de laborator. Primele rezultate indică faptul că un consum zilnic de şofran inhibă formarea de noi celule canceroase în cazul în care afecţiunea deja este prezentă. Prin urmare, şofranul ar limita extinderea tumorilor datorită efectului antioxidant. „Studiul nostru indică faptul că şofranul oferă protecţie ficatului în cazul în care există factori de risc în privinţa cancerului precum infecţiile cu virusurile hepaticice B şi C, dar şi favorizând decesul celulelor canceroase şi blocând procesele inflamatoare", explică profesorul Amr Amin, coordonatorul studiului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite