Sfaturi utile să te protejezi de ger şi vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când ieşi afară, pe vreme geroasă ori cu zapadă, poartă haine în mai multe straturi subţiri şi evită să îmbraci una groasă. Nu lăsa gâtul şi capul descoperite, pentru că pe aici se pierde aproape jumătate din temperatura corpului.

Te poţi bucura din plin de frumuseţea sezonului alb, dacă ştii să înfrunţi frigul şi dacă renunţi la unele obiceiuri, cum este consumul de alcool, care poate declanşa hipotermii. Urmează câteva sfaturi înainte să te expui la ger şi nu vei suferi din cauza capriciilor vremii.

Alege îmbrăcăminte din polipropilenă

În zilele friguroase sau dacă lucrezi în aer liber, pe ger, este indicat să porţi îmbrăcăminte de protecţie din polipropilenă. Aceasta menţine pielea uscată, pentru că nu permite transpiraţiei să ajungă la piele. Este important să acoperi gâtul şi capul, deoarece aproximativ 40% din temperatura corpului se pierde la extremităţi. Numai în zona capului se pierde până la 10% din căldura organismului.

Optează pentru multe haine subţiri

Când te pregăteşti pentru ieşit afară, îmbracă-te cu mai multe bluze subţiri, decât cu un pulover gros, din lână. Hainele vor creea între ele un strat de aer cald, care îţi protejează corpul de vânt şi aer rece. Neapărat, geaca sau prima haină care intră în contact cu frigul şi zăpada trebuie să fie dintr-un material rezistent la precipitaţii.

Află pe clickpentrufemei.ro cum te mai poţi proteja de ger şi vânt

Poziţii de sex pentru serile friguroase de iarnă

Afecţiuni cutanate declanşate sau agravate de frig

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite