Articol publicitar

Rolul important al vitaminei D3 în sănătatea organismului

Publicat:

Vitamina D3 este un micronutrient esențial solubil în lipide, necesar bunei funcționari a organismului, stabil la căldură și sensibil la lumină și oxidanți. Menține nivelul fiziologic al calciului și fosforului seric, elemente cu rol important, în special pentru copii și vârstnici.

image

Importanța suplimentării cu Vitamina D3

Țara noastră dispune de o așezare geografică, în zona paralelei 45, care influențează numărul orelor de expunere la lumina solară recunoscută pentru aportul natural de Vitamina D3, ușor absorbabilă, pe care îl aduce organismului. Sinteza Vitaminei D3 poate fi redusă în special în anotimpul rece din pricina poziției geografice. Conform statisticilor Ministerului Sănătății, în raport cu aceasta, populația adultă înregistrează un deficit de Vitamina D3 de 40% vara, respectiv 70% pe timpul iernii.

Cine este afectat?

•persoanele cu deficit de Vitamina D3 •persoanele cu risc, adică persoanele care nu beneficiază de aportul Vitaminei D3 prin expunere la soare, persoanele cu malabsorbție •pe durata anotimpului rece, chiar și persoanele sănătoase cu o expunere normală la soare

Suplimentarea Vitaminei D3 la nivelul populației adulte a fost studiată și există date în literatura de specialitate, precum și recomandări ale specialiștilor care i-au consemnat numeroasele beneficii. Deficitul la nivelul organismului poate fi corectat prin aport suplimentar adus din alimentație dar și din suplimente alimentare provenite din surse naturale.

Calciul și fosforul sunt minerale a căror absorbție, utilizare și concentrație normală sunt susținute de suplimentarea cu Vitamina D3. Este recunoscut rolul Vitaminei D3 în menținerea sănătății sistemului osos, a funcției normale a sistemului muscular, precum și în funcționarea sistemului imunitar. De asemenea, procesele de diviziune celulară sunt susținute de vitamina D3. Literatura de specialitate mai menționează beneficiile aduse de Vitamina D3 în menținerea sănătății sistemului cardiovascular, a sistemului nervos împotriva manifestărilor depresive, precum și facilitarea secreției de insulină la nivelul celulelor beta pancreatice și reducerea rezistenței la insulină la nivel muscular și hepatic.

Prevenirea rahitismului, a osteoporozei și a fracturilor, reglarea ritmului cardiac, buna funcționare a sistemului imunitar, a glandelor endocrine (tiroida, paratiroida, hipofiza) și prevenirea bolilor autoimune sunt alte beneficii pe care le aduce Vitamina D3 la nivelul organismului.

Ce opțiuni avem?

Există două tipuri frecvent întâlnite, Vitamina D2 (ergocalciferol), respectiv Vitamina D3 (colecalciferol), prima de origine vegetală, a doua de origine animală obținută prin expunerea la soare. Ambele se absorb la nivel sanguin și se metabolizează hepatic. Stocarea acestora la nivelul organismului pentru menținerea unui nivel optim în organism este esențială pentru realizarea funcțiilor acestuia. În acest sens, Regina Maria și Good Routine® by Secom® au în desfășurare un studiu clinic pentru determinarea nivelului de Vitamina D3 în rândul populației adulte înrolate.

Obiectivele studiului Good Routine® by Secom® Există trei obiective majore pe care și le propune studiul de față. Primul vizează educația și informarea populației cu privire la importanța Vitaminei D3 la nivelul organismului, precum și pericolele deficitului acesteia. Al doilea scop este acela de conștientizare, adulții români fiind încurajați să efectueze teste pentru determinarea nivelului de Vitamina D3 din organism și le sunt prezentate motivele necesarului de suplimentare a acesteia în funcție de cerințele corpului sau de factori externi precum clima. Al treilea obiectiv este dat de facilitarea accesului la analiza post-tratament în clinicile Regina Maria după administrarea Vitaminei D3.

Beneficii Vitamina D3 de la Good Routine® by Secom®

Vitamina D3 de la Good Routine® by Secom® este o formulă superioară ce conține Vitamina D3 din sursă naturală, lanolina din lâna de oaie, stabilizată într-o bază de ulei de măsline extravirgin și adaos de Vitamina E cu rol antioxidant.

Produsul prezintă o biodisponibilitate înaltă, asocierea între Vitamina D3 și uleiul de măsline extravirgin fiind ușor solubilă, cu o absorbție crescută la nivelul organismului. Formula sa metabolic activă este bio-identică celei sintetizate de corpul uman la nivelul pielii.

Concentrația de 2000 IU Vitamina D3/capsulă oferă organismului un suport ridicat pentru menținerea nivelului normal de Vitamina D3 în sânge. Se administrează ușor, într-o singură capsulă gelatinoasă, de dimensiuni reduse, zilnic.

Detaliile suplimentare pe site-ul Good Routine® https://good-routine.com/blogs/the-good-place/tu-stii-cum-te-afecteaza-deficitul-de-vitamina-d3

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite