Renumit medic pediatru, avertisment: „Tocmai am văzut un caz sever de rujeolă, boală care, cred unii, nu există”

0
Publicat:

Medicul pediatrul Mihai Craiu avertizează despre o boală care „există și produce complicații grave, unele mortale” . Este vorba despre rujeola, despre care unii părinți cred că „bolile acestea, ale copilăriei, existau numai în timpul comunismului sau apar în țări africane”.

Copil infectat cu rujeolă FOTO: Spitalul Virtual pentru Copii/FB
Copil infectat cu rujeolă FOTO: Spitalul Virtual pentru Copii/FB

„Tocmai ce am văzut un caz sever din boala care nu există în România. În accepțiunea unor părinți nu trebuie să fie vaccinați copii lor, pentru că bolile acestea, ale copilăriei, existau numai în timpul comunismului sau apar în țări africane. Sau cred, încă, în afirmațiile unui escroc căruia i-a fost retras dreptul de a practica medicina în UK (Andrew Wakefield - nomina odiosa). Acesta susținea că vaccinarea ROR sau MMR (rujeolă-rubeolă-oreion) produce autism, într-un articol <fabricat>, retras acum de prestigioasa revistă Lancet”,  a scris conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu“ din București, pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii.

Medic: 136.000 copii au murit în lume, din cauza rujeolei

Medicul pediatru atrage atenția că „rujeola există și produce complicații grave, unele mortale”. Un număr de 136.000 copii au murit în lume, de rujeolă, din cauza scăderii ratei de vaccinare la nivel mondial, susține dr. Craiu.

„Organizația Mondială a Sănătății arată că au crescut cu 40% numărul global de decese prin rujeolă, anul trecut.  136.000 copii - peste o sută de mii!! - au murit în lume, de rujeolă, din cauza scăderii ratei de vaccinare la nivel mondial. Din cauza lipsei de acces sau lipsei vaccinului, din cauza pandemiei, din cauza emoțiilor sau a ezitării părinților. Nu știu cât au câștigat copiii nevaccinați dar știu că un număr enorm au murit”, avertizează dr. Mihai Craiu.

Pentru sceptici, medicul recomandă o vizită la orice secție pediatrică de boli contagioase.

„Vor putea vedea copii cu pneumonie rujeoloasă în aproape toate aceste secții din România.  Fiți vigilenți și dacă aveți un copil cu erupție pe piele și febră mare, mergeți la medic. Mai ales dacă nu are făcute toate dozele diverselor vaccinuri din Programul Național”, a concluzionat dr. Mihai Craiu.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite