Poziția producătorului privind lipsa medicamentului care face imposibile operațiile chirurgicale din România

0
Publicat:

Compania Zentiva, care produce medicamentul Miostin cu substanța activă Neostigmină, a confirmat duminică, 25 septembrie, că a avut probleme care au cauzat întreruperea temporară a producției, dar susține că a produs o cantitate care va ajunge spitalelor timp de trei luni.

zentiva

Fabrica de medicamente a transmis că a oprit producția din cauza unor „neconformități în calitatea produsului finit”, dar că „am tratat cu toată seriozitatea problema legată de întreruperea temporară și am făcut toate demersurile pentru a urgenta reînceperea producției, în cele mai bune condiții de siguranță, pentru a asigura necesarul pacienților”. Totodată, 51.000 de cutii de Neostigmină „au ajuns în depozitele noastre”, iar acestea urmează să fie livrate spitalelor care au nevoie, potrivit Libertatea.ro. 

Compania mai susține, potrivit estimărilor sale, că această cantitate acoperă nevoile unităților medicale pe o durată de trei luni.

„Am informat distribuitorii de disponibilitatea medicamentului și sperăm ca în cel mai scurt timp medicamentele să ajungă la spitalele care au nevoie. Conform estimărilor noastre, această cantitate acoperă necesarul pentru 90 de zile al spitalelor”, se mai precizează în comunicatul Zentiva.

  Anunțul fabricii de medicamente vine în contextul în care tot mai multe spitale din țară au anunțat că nu mai operează decât urgențele, pentru că stocul de Neostigmină, substanță folosită pentru trezirea din anestezie a pacienților, s-a diminuat.

„La Spitalul Județean din Constanța, medicul șef de la ATI a trimis un document către toate secțiile prin care anunță faptul că toate operațiile programate și mă refer aici la operațiile pacienților care vin cu bilet de trimitere, vor fi amânate, asigurându-se doar urgențele din cauza lipsei acestui medicament.

Și la Timișoara, spre exemplu, joi la Spitalul Județean, operațiile programate au fost amânate și s-au asigurat doar urgențele, din cauza lipsei medicamentului Neostigmină”, a transmis corespondentul Antena 3 Andreea Borboros.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, recunoaște această problemă și susține că a vorbit cu producătorul acestui medicament, care dă asigurări că în, cel mai scurt timp, stocurile din spitale vor fi asigurate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite