Pericolul blugilor prea strâmţi pe corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blugi strâmţi opresc alimentarea cu sânge a gambei şi pot provoca paralizia. FOTO: Shutterstock
Blugi strâmţi opresc alimentarea cu sânge a gambei şi pot provoca paralizia. FOTO: Shutterstock

Blugii skinny scot la iveală formele unei femei, însă pot provoca probleme de sănătate nebănuite. O femeie din Australia a paralizat din cauza unei perechi de blugi mult prea strâmţi.

Femeia era îmbrăcată în astfel de blugi strâmţi când s-a dus să-şi ajute o rudă care se muta, scrie publicaţia 'Sydney Morning Herald', citată de Agerpres.

Mai târziu, în timp ce mergea spre casă printr-un parc, tălpile şi picioarele i-au amorţit şi s-a prăbuşit, a declarat neurologul Thomas Kimber.

"Nimeni nu a observat că a căzut şi a rămas culcată acolo timp de mai multe ore", a spus Kimber, co-autor al unui articol despre acest caz publicat în revista "Neurology, Neurosurgery and Psychiatry".

Ea a reuşit să se târască la drum şi să oprească un taxi care a dus-o la Royal Adelaide Hospital, unde blugii i-au fost tăiaţi, mai precizează sursa citată.

Dr. Kimber a explicat că pacienta dezvoltase un sindrom de compresie, blugii prea strâmţi oprind alimentarea cu sânge a muşchilor gambei, iar ca răspuns la această stare, muşchii s-au umflat atât de mult încât au presat pe doi dintre nervii majori din partea de jos a piciorului, provocându-i slăbiciune şi amorţeală a picioarelor.

Muşchiul umflat şi-a îmbunătăţit condiţia în termen de trei sau patru zile. Femeia a fost capabilă să meargă în mod independent când a părăsit spitalul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite