FOTO Jeanşii mulaţi, detronaţi de blugii drepţi. Ce culori şi croieli se poartă în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blugii drepţi şi largi sunt piesa-vedetă a colecţiei de primăvară-vară semnate de Veronique Branquinho FOTO: AP
Blugii drepţi şi largi sunt piesa-vedetă a colecţiei de primăvară-vară semnate de Veronique Branquinho FOTO: AP

Blugii largi, cu o croială dreaptă sunt alternativa la cei cu linii masculine, cunoscuţi ca „boyfried jeans”, dar şi la cei strânşi pe picior, la modă în anii anteriori.

Celebrii blugii cu linie masculină cunoscuţi sub numele de „boyfriend jeans“ (trad. – blugii iubitului), aflaţi de câţiva ani buni în tendinţe, îşi pierd din popularitate în 2015. Şi blugii „skinny“, strânşi pe gambe, au fost detronaţi de pe podiumurile celebre de modă în favoarea jeanşilor drepţi, largi şi cu dungă. Acest model clasic se regăseşte în colecţiile de primăvară-vară ale unor designeri precum Gucci, Michael Kors, Anna Sui sau Lacoste.

Atunci când poartă blugi masculini sau largi, doamnele trebuie să-i asorteze cu o bluză feminină sau cămaşă strânsă pe corp, pentru a echilibra croielile. Dacă jeanşii au aplicaţii sau broderii, sunt de evitat bluzele cu imprimeuri încărcate.

Culori variate şi lungimi îndrăzneţe

De la denimul curat, foarte închis la culoare din colecţia lui Michael Kors pentru primăvara-vara 2015 şi până la nuanţele azurii propuse de Veronique Branquinho sau la cele albicioase marca Lacoste, nicio culoare de blugi nu este demodată în acest an.

blugi tendinte

Jeanşi clasici, cu dungă Michael Kors FOTO:Guliver Getty Images

Singura regulă este alegerea culorii în funcţie de siluetă, ştiut fiind că cele închise anvantajează femeile scunde şi plinuţe, iar cele deschise sunt o alegere mai potrivită pentru persoanele înalte şi slabe.

tendinte moda

Denim bleu-alb, colecţia Lacoste FOTO:Guliver Getty Images

La fel de variate sunt opţiunile şi în privinţa texturilor pentru denim: de la blugii rigizi Michael Kors şi până la materialul fluid care se regăseşte în colecţia Veronique Branquinho. De altfel, toate aceste ţesături se pot regăsi într-o singură pereche de jeanşi, fiindcă moda anilor ’90 se întoarce în dulapurile de haine.

tendinte moda

Ţinută Tommy Hilfiger FOTO: Guliver Getty Images

Blugii peticiţi cu denim de nuanţe şi texturi foarte variate au călătorit în timp pentru a reveni pe podiumul de modă. În colecţia Tommy Hilfiger pentru primăvara-vara 2015 se regăseşte această piesă vestimentară desuetă.

Jeanşii care evidenţiază gleznele şi lasă la vedere pantofii sunt în tendinţele acestui an. Tivul lat, întors spre exterior, care dezgoleşte gleznele se regăseşte în colecţiile Gucci şi Michael Kors. Pentru doamnele şi domnişoarele cu glezna groasă, care nu sunt avantajate de acest model, alternativa o reprezintă blugii ex-
tra-lungi, cum sunt cei din colecţiile Anna Sui, Lacoste sau Veronique Branquinho.

tendinte moda

Jeanşi lungi Veronique Branquinho FOTO: AP

Modelul foarte lung este potrivit şi femeilor scunde sau celor care nu au picioare lungi, dar cu condiţia să fie purtaţi cu tocuri înalte.

tendinte moda

Blugi Anna Sui FOTO:Guliver Getty Images

Buzunarele laterale sunt o alegere inspirată pentru reprezentantele sexului feminin cu şolduri înguste, care au nevoie de volum în această parte a corpului. De partea cealaltă, ele nu sunt deloc recomandate celor scunde sau/şi cu şolduri late.

Denim sub orice formă

Popularul denim, ale cărui origini se află în oraşul francez Nîmes, este unul dintre materialele-vedetă ale acestui an. Varietatea pieselor vestimentare din denim, propusă de marile case de modă, este mai mare decât oricând în 2014.

„Ne aflăm în mijlocul unui moment incredibil de amuzant şi îndrăzneţ pentru denim, când totul este în tendinţe, de la materialul tocit la cel închis la culoare, de la talia înaltă şi până la cea joasă, ba chiar şi denimul peticit sau cu aplicaţii strălucitoare. Pentru fiecare stare şi fiecare zi există un model de jeanşi, o jachetă, o fustă sau o cămaşă. Le vrem pe toate şi, aşa cum o demonstrează prezentările de modă pentru primăvara lui 2015, designerii au preluat această idee“, notează ediţia americană a revistei „Vogue“.

tendinte moda

Fustă scurtă Yves Saint Laurent FOTO:Guliver Getty Images

Fustele de bulgi revin, aşadar, în tendinţele acestui an, de la modelele foarte scurte şi franjurate propuse de Yves Saint Laurent pentru primăvara-vara 2015, până la cele maxi, care se regăsesc în colecţia Chloe sau în cea semnată de Veronique Branquinho pentru aceeaşi perioadă.

tendinte moda

Fustă maxi de blugi Chloe FOTO:Guliver Getty Images

Stella McCartney aduce în actualitate ţinutele complete din blugi, cu pantaloni sau fuste la care a asortat cămăşi cu aplicaţii brodate din acelaşi denim, iar în colecţia Gucci regăsim sarafanul de altădată.

tendinte moda

Compleu cu fustă şi cămaşă brodată Stella McCartney FOTO:Guliver Getty Images

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite